Prima pagină » Actualitate » Adina Buzatu: ”Soluții de stil pentru bărbații înalți și slabi”

Adina Buzatu: ”Soluții de stil pentru bărbații înalți și slabi”

Data trecută am început un serial de stil menit să ajute toate tipologiile masculine să-și găsească hainele potrivite ca să arate bine. Dacă primul articol din acest ghid de stil se referea la bărbații corpolenți, astăzi am decis să mă adresez unei categorii situate la polul opus, mai exact, bărbaților slabi și înalți.

Evident, fiecare tip de constituție masculină întâmpină diferite probleme în potrivirea hainelor corect pe trup, însă bărbații înalți și slabi se confruntă cu o dublă provocare: să nu arate șleampăt, dezordonat în ținută și, în același timp, să găsească piese care să li se potrivească atât în lungime, cât și în lărgime, fără să arate ca și cum ar înota în propriile haine.

Din acest motiv o să încep cu câteva trucuri de stil care pot echilibra proporțiile și pot crea iluzii vizuale favorabile acestui tip de corp.

Hainele pentru bărbați înalți și slabi trebuie să adauge volum și să distragă atenția de la înălțime

În primul rând, hainele pentru bărbați înalți și slabi trebuie să adauge volum și să distragă atenția de la înălțime, să scurteze vizual trupul. Acest efect poate fi obținut prin abordarea a cât mai multor elemente pe orizontală – de la imprimeuri cu dungi, la curele late și manșete la pantaloni – prin folosirea detaliilor cu volum, precum buzunarele burduf, aplicate, și prin aderarea la ținute stratificate.

Imprimeurile sunt foarte importante pentru a distrage atenția de la înălțime. De exemplu, în vestimentația casual poți folosi imprimeuri grafice diferite pe croieli asimetrice, care diminuează vizual din înălțime. Pentru costumele business, carourile mari creează aceleași efect.

În ceea ce privește măsura hainelor, acestea trebuie să stea cât mai aproape de corp, dar nu să se muleze pe el. Din nou, ca și în cazul bărbaților corpolenți și scunzi, și pentru cei înalți și slabi poate fi o provocare să găsească hainele potrivite pe raft. Însă nici soluția costumelor pe comandă nu este ideală pentru că, așa cum spuneam și în articolul precedent, costumul pe comandă nu iese niciodată perfect pe corp și dacă, nici după cele două ajustări permise, nu îți vine bine, vei fi nevoit să cumperi ceva ce nu vei putea purta niciodată. Iar prețul acestora este dublu față de prețul unui costum de pe raft.

Ideal ar fi să-ți găsești o variantă care te reprezintă, în colecțiile din magazin, și să poți face ajustările necesare. La noi în magazin vei primi nu doar consiliere în alegerea celei mai bune variante vestimentare, dar ai și posibilitatea să faci ajustări la croitorul nostru, care este disponibil în fiecare zi.

Cum să-ți alegi corect hainele dacă ești înalt și slab

Atunci când mergi să probezi haine, fii atent la câteva detalii care te vor ajuta să iei decizia de cumpărare corectă.

În cazul pantalonilor, fii atent la cum stă cracul pantalonului pe coapsă și la spațiul dintre betelia pantalonilor și turul lor. Acestea trebuie să stea cât mai aproape de corp, lăsând, în același timp, suficientă libertate de mișcare. De asemenea, consistența țesăturii este importantă. Aceasta trebuie să fie grea și să cadă frumos pe lângă corp. Orice pantalon care flutură pe picioare, nu are ce să caute pe tine. Evită pantalonii cu pense, care dau prea multă lărgime unui corp slab și te fac să arăți ridicol.

Și în ceea ce privește cămășile se aplică regula croielii cât mai aproape de corp. Acestea trebuie să fie suficient de lungi ca să poată fi băgate în pantaloni. Aici s-ar putea să întâmpini probleme pentru că vei avea nevoie de o măsură mică, pentru a se așeza perfect pe umeri și trup, iar aceasta ar avea și lungimea adaptată la măsura respectivă. Dacă vei lua o măsură mai mare, riști să se umfle ca un balon pe tine, în zona abdomenului.

Cravata pentru un bărbat înalt trebuie să fie adaptată proporțiilor trunchiului. Vei avea nevoie de o cravată lungă, care să ajungă până aproape de curea. De asemenea, o cravată lată, cu elemente pe orizontală, dungi în diagonală sau carouri, va da dimensiune zonei pieptului, iar un nod Windsor sau clasic va defini mai bine zona gâtului și a bărbiei.

În cazul sacourilor și a blazerelor, ține minte că acestea sunt salvarea bărbaților slabi pentru că adaugă volum, vizual, în zona pieptului și a umerilor, dând impresia de lățime. Dar cum și aici, ca și în cazul cămășilor, măsura potrivită e greu de găsit, probabil vei avea nevoie de ajustări. Încercă să găsești un sacou care îți vine bine pe umeri pentru că aceasta este partea cel mai greu de ajustat.

Poți căuta sacouri la două rânduri de nasturi și cu umeri falși, care dau mai mult volum, și ai grijă la lungime – sacoul, în spate, trebuie să cadă până la jumătate posteriorului și poate chiar puțin mai mult, pentru a scurta, vizual, picioarele și a echilibra, astfel, proporțiile. Costumul din trei piese este o altă opțiune de luat în calcul pentru că, așa cum spuneam, straturile vestimentare creează ideea de volum și echilibrează un corp subțire și înalt.

Ce să eviți

Dacă ai înțeles ce anume te face să arăți bine, este bine să reții și ce trebuie să eviți.

Hainele largi, care te fac să arăți șleampăt, dungile verticale și costumele pinstripe, care accentuează suplețea și înălțimea, pantalonii skinny, care subțiază excesiv, pantofii cu vârful prea ascuțit, care alungesc și mai mult piciorul, toate acestea sunt alegeri neinspirate pentru bărbații înalți și slabi.

Autor