Vara, tot mai mulți oameni sunt cu gândul la vacanță, iar Grecia a devenit una dintre destinațiile preferate de turiștii români. Multe insule de la Marea Mediterană atrag ca un magnet zeci de mii de turiști an de an care vor să își petreacă zilele libere pe plajele și la tavernele elene, însă nu toate experiențele sunt demne de un veritabil „paradis”.
Este și povestea lui Adrian, un turist din București care a decis să-și petreacă concediul pe insula Lefkada din Grecia împreună cu familia sa. Românul povestește experiența pe care a trăit-o pentru prima dată în Grecia pe când se afla la un restaurant de pe plaja Afteli.
„Bună seara,
Am fost astăzi la Afteli. E prima oară când ni se întâmplă așa ceva în Grecia.
La beach bar am comandat un platou cu fructe de mare pentru 2 persoane, care au venit suspect de repede, cam 10 minute.
Calamarul era tare și mirosea urât, caracatița la grătar era lipicioasă, necomestibilă.
L-am chemat pe ospătar și i-am spus că produsele sunt alterate, el a sustinut că sunt proaspete.
Era și o doradă la grătar care avea carnea lipicioasă. După ce i-am dat să miroasă calamarul, a decis să ia platoul. Nu ni l-a pus la plată.
Comandasem și la pachet porții de mâncare. I-am zis că dacă sunt la fel nu le luăm.
Înainte de a pleca, mi-au adus un calamar prăjit, să gust. Era ok. Am luat pachetele, cand am ajuns acasă, calamarii și creveții comandați erau stricați.
A început copilul să vomite instant.Unde se poate face reclamatie aici, ceva în genul ANPC-ului de la noi”, spune românul pe un grup de Facebook.
Postarea lui Adrian a stârnit numeroase reacții din partea internauților.
„Din punctul meu de vedere… când vrei să mănânci fructe de mare la temperatura de 40 grade (resimțite) afară, îți cam asumi un risc. Și mai ales nu-i dai copilului așa ceva
Proaspăt înseamnă scos din mare și pus pe grătar/tigaie… deja după câteva ore expuse la soare sau în condiții extreme, pestele sau fructele nu le mai consideri proaspete. Nu știi cum se gestionează aceste alimente în beach bar-uri și taverne”, spune un alt român.
„Locuiesc în Grecia și mănânc aproape zilnic la taverne fără să îmi pută mâncarea. Nu prea e o regulă să primești mâncarea stricată în Grecia”, spune un alt internaut.
„Eu sunt de părere asta, față de acum 4 ani când am fost noi și acum sau cam schimbat lucrurile privind mâncarea. Nu pot spune nu am avut așa incidente, mâncarea a fost proaspătă, dar la porții s-a umblat destul ținând cont că s-au scumpit evident că peste tot. Și noi am primit un platou cu fructe de mare, cică pentru 2 persoane, dar abia am avut ce mânca din el la 40 de euro”, spune o româncă pe același forum.