Academicianul Adrian Restian: „Progresul remarcabil al științei l-a îndepărtat pe om de Dumnezeu. Acum, unii nu mai cred nici în știință, dar nici în poruncile Domnului” EXCLUSIV
Academicianul Adrian Restian, vicepreședinte al Asociației Medicale Române, este de părere că în această perioadă de pandemie, mulți oameni nu mai respectă nici poruncile lui Dumnezeu, care ne cere să fim cumpătați și nu lacomi, dar nici recomandările oamenilor de știință, care ne îndeamnă să respectăm reguli simple, elementare, cum ar fi purtatul măștii sau distanțarea. Potrivit profesorului, un paradox este faptul că progresul științei i-a îndepărat pe mulți de Dumnezeu, iar acum nu mai cred nici în ce ne învață medicii sau cercetătorii…
„Credința în Dumnezeu ne-ar ajuta foarte mult în această perioadă. Trecem printr-un necaz, pe care îl putem depăși prin credință, pentru că Dumnezu ne învață să fim mai buni și mai cumpătați. Dar din păcate, Biserica este foarte criticată în această perioadă, iar Biserica nu le-a făcut nimic rău celor care au aceste reacții față de Dumnezeu și față de spiritualitate. Dacă acestor oameni le-aș spune că Diavolul are acest interes, ar zice că sunt nebun…
Dar ce este foarte interesant de meditat pentru noi este că omul, sub influența progreselor științifice absolut remarcabile și evidente, și demne de apreciat, s-a îndepărtat de Dumnezeu. Doar că unii oamenii nu mai cred acum nici în știință nici în Dumnezeu.
Este vorba de oamenii care nu acceptă recomandările simple ale medicilor, care ne spun să purtăm mască, să păstrăm o oarecare distanță unul față de altul și să nu mergem unde este mare înghesuială. Așadar, unii oameni nu mai respectă nici recomandările științei, și nici poruncile lui Dumnezeu. Adică lucruri simple”, a precizat pentru GÂNDUL.RO profesorul Adrian Restian.
Despre „lăcomia pântecelui” sau supraalimentarea, care ne fac mai vulnerabili în fața bolii…
Doctorul Restian este de părere că religia ne învață să evităm „lăcomia pântecelui” iar știința ne recomandă să nu mâncăm excesiv și să evităm sedentarismul…
„Dar unii ar trebui să se decidă. Dacă nu cred în știință, în ce Dumnezeu să creadă? Ce concepție de viață să ai, care să nu corespundă recomandărilor științei? Nu trebuie să vorbim neapărat de purtatul măștii, care să ne ferească de boală. Putem vorbi și de mâncatul excesiv, care ne face să creștem mult în greutate și să devenim mai vulnerabili în fața bolii. Păi asta se numește lăcomia pântecelui, și ori asculți de Dumnezeu și eviți acest păcat, ori asculți de recomandările medicilor și eviți supraalimentația și sedentarismul”, explică profesorul Restian.
Academicianul ne explică ce rol are în organismul nostru „pianistul epigenetic”…
„Eu sunt un om de știință, dar și foarte credincios. Cred în Dumnezeu, nu pot să concep că acest Univers nu a fost creat de cineva, unde totul este perfect și extrem de frumos.
Ultima carte publicată de mine se numește „Pianistul epigenetic”, în care scriu că genele noastre, pe care le-am moștenit de la părinții noștri sunt reglate de niște mecanisme epigenetice, care ar juca rolul unui pianist, și care ar putea să activeze sau să inhibe anumite gene, din cele 25 de mii pe care le avem. Pianistul este cel care cântă la cele 25 de mii de gene. Credeți în știință, pentru că Dumnezeu ne-a dat un creier foarte perfomant și putem gândi inteligent”, afirmă Adrian Restian.
Ce spune profesorul despre vaccinare?
„Vaccinurile ne-au ajutat să învingem multe boli contangioase, foarte grave, cum au fost poliomielita, sau difteria, extrem de periculoase. Nici nu știu de ce s-a creat această discuție privind necesitatea vaccinării, mai ales în ceea ce privește noul coronavirus, care este foarte contagios”, este de părere vicepreședintele Asociației Medicale Române.
Revenind la credință și religie, și la roulul acestora în societate, profesorul doctor a remarcat faptul că recent, Primăria Capitalei a anunțat că nu mai alocă fonduri pentru Catedrala Mântuirii Neamului:
„Catedrala Mântuirii Neamului este extrem de importantă pentru acest popor, și pentru București. Să vă dau un exemplu: băiatul meu, când s-a dus în excursie în Italia, și l-am întrebat ce a văzut acolo frumos, el a spus că Domul din Milano.
„Catedrala Mânturirii te aduce la dimensiunea adevărată a puterilor tale”
Noi nu ar trebui să avem și noi o catedrală, o construcție care să dăinuiască peste vremuri și peste veacuri, cum au toate țările occidentale?! Toate țările au asemenea construcții, ne trebuie și nouă, este absolut necesaăr. Să fie mare, încăpătoare. Catedrala Mânturirii este o construcție foarte frumoasă, am fost în interior când s-a sfințit, este impresionantă. Când te afli în această biserică constați cât ești de mic față de Dumnezeire, și te aduce la dimensiunea adevărată a puterilor tale”, conchide Adrian Restian.