Prima pagină » Actualitate » Adrian Tudora, director ELCEN: „Cum creștem puțin presiunea, cum crapă țevile. Sunt pierderi de 2.300 de tone pe oră” | VIDEO EXCLUSIV, Cu Gândul la București”

Adrian Tudora, director ELCEN: „Cum creștem puțin presiunea, cum crapă țevile. Sunt pierderi de 2.300 de tone pe oră” | VIDEO EXCLUSIV, Cu Gândul la București”

Adrian Tudora, director general al Electrocentrale București (ELCEN) a declarat, luni, în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București” că în momentul în care în marile centrale din Capitală crește presiunea pentru livrarea agentului termic, rețeaua cedează, și așa apar avariile care îi lasă pe bucureșteni fără apă și căldură.

Potrivit lui Adrian Tudora, presiunea pentru livrarea energiei termice se modifică de la an la an, din cauza faptului că rețeaua este foarte veche.

„Rețeaua de termoficare cedează, într-adevăr, pentru că este învechită, iar ca să facem o comparație cu ce se întâmpla acum 10 ani, presiunea cu care pleacă apa din CET-uri este la un nivel de patru-cinci ori mai mic. De ce? Pentru că la presiuni mai mari, rețeaua nu știe să suporte. Cum creștem puțin presiunea, cum crapă rețeaua de termoficare”, a declarat Adrian Tudora în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București” de luni seară.

Întreaga emisiune poate fi vizionată AICI:

Șeful ELCEN a mai precizat că pierderile din cauza rețelei sunt extrem de mari.

„La momentul acesta, pierderile în rețeaua de termoficare sunt de 2.300 de tone pe oră”

„Din cauza aceasta, și capetele de rețea au de suferit. Presiunea fiind mai mică, la plecarea din centrală – și aici subliniez că presiunea este cumva dictată de rețea, și de Termoenergetica – conduce la o lipsă sau la o alimentare mai precară la capetele de rețea.

Totodată, uzura rețelei conduce și la debite de ados foarte mari. Ce înseamnă? Din centrală pleacă pe circuitul primar o cantitate de apă caldă în oraș. Acea cantitate ar trebui să se reîntoacă în centrală, mai rece, pe care o reîncălzim, și o trimitem înapoi în oraș. La momentul acesta, pierderile în rețeaua de termoficare sunt de 2.300 de tone pe oră.

Pe lângă faptul că este o apă tratată chimic, este o apă dedurizată, deci o apă cu costuri, și ea mai înmagazinează și energie termică, care se pierde în pământ”, a mai declarat Adrian Tudora în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”.

 

Alexandru Coman a absolvit Facultatea de Jurnalism în anul 2010, iar de atunci a semnat în mai multe publicații centrale, în secțiunile online, precum evz.ro. Alexandru lucrează de mai mulți ani ... vezi toate articolele

Citește și