Adrian Vigheciu, consilier general PMB, acuzații la adresa primarului Sectorului 6: „Conflict de interese? CÂRDĂȘIE? Afacere?
This browser does not support the video element.
Adrian Vigheciu, consilier general la Primăria Municipiului București, lansează acuzații grave la adresa lui Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6 al Capitalei.
Acuzațiile – „Conflict de interese? Cârdășie? Afacere?” – survin în contextul în care edilul Sectorului 6 ar plăti 30.000 de euro pe lună pentru containerele în care au învățat elevii Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi” în perioada în care au fost executate lucrări de renovare.
Numai că, mai spune social-democratul, primarul Sectorului 6 continuă să plătească nu mai puțin de 30.000 de euro pentru respectivele containere, asta în timp ce „școala este gata de luni bune”.
„Ciprian Ciucu continuă o bătaie de joc în Sectorul 6, de data asta la adresa copiilor noștri. Doar primarul Ciucu ne poate explica!
Firma care s-a ocupat de renovarea Colegiului Tehnic «Gheorghe Asachi» din Sectorul 6 a dat spre închiriat și containerele în care s-au mutat cursurile în timpul lucrărilor și în care, la ora la care vorbim, copiii și profesorii suferă de frig.
Dar cu adevărat halucinant este că primarul Ciprian Ciucu continuă să plătească pentru containere aproximativ 30.000 de euro lunar, deși școala este gata de luni bune”, acuză Adrian Vigheciu.
„Această școală trebuia finalizată nu în anul electoral 2024, ci încă de acum doi ani de zile”
Social-democratul Adrian Vigheciu spune că această școală ar fi trebuit finalizată încă de acum doi ani, nu chiar în an electoral.
În același timp, se pune, totuși, întrebarea, de ce continuă primarul Ciprian Ciucă să plătească acei 30.000 de euro unei firme care a luat bani pentru renovare și, bineînțeles, pentru containere.
„Cert este că, cu fiecare minut trecut, cu fiecare curs petrecut în frig, banii noștri se evaporă într-o afacere care ține mai degrabă de interese private decât de interese publice.
Cunosc foarte bine situația acestei școli, întrucât mă aflu printre inițiatorii proiectului de atragere de fonduri europene pentru clădiri cu consum energetic scăzut la nivelul Sectorului 6.
Această școală trebuia finalizată nu în anul electoral 2024, ci încă de acum doi ani de zile. Dacă vă întrebați care este motivul pentru care, deși lucrările au fost finalizate în mai 2023, copiii continuă și astăzi să învețe în containere, răspunsul este unul cât se poate de simplu. Ați spune că firma a luat bani din bucunarul nostru doar de două ori. O dată pentru renovarea școlii și o dată pentru containere, în timpul lucrărilor. Greșit”, a mai transmis Adrian Vigheciu, consilier general la PMB.
Citește și: