Prima pagină » Actualitate » Adunarea Parlamentară „Euronest” solicită CE începerea negocierilor de aderare cu Republica Moldova şi Ucraina

Adunarea Parlamentară „Euronest” solicită CE începerea negocierilor de aderare cu Republica Moldova şi Ucraina

Adunarea Parlamentară „Euronest” solicită CE începerea negocierilor de aderare cu Republica Moldova şi Ucraina
Adunarea Parlamentară „Euronest” solicită CE începerea negocierilor de aderare cu Republica Moldova şi Ucraina

Adunarea Parlamentară „Euronest” a adoptat o rezoluţie prin care se cere Comisiei Europene şi Consiliului UE să înceapă negocierile de aderare cu Republica Moldova şi Ucraina până la finalul anului, informează europarlamentarul Siegfried Mureșan.

„Rezoluţia prin care cerem începerea negocierilor de aderare cu Republica Moldova şi Ucraina până la finalul anului, votată de eurodeputaţii şi parlamentarii Euronest. Tocmai am adoptat, în cadrul Adunării Parlamentare Euronest de la Chişinău, o rezoluţie prin care cerem Comisiei Europene şi Consiliului UE să facă demersurile necesare pentru începerea negocierilor de aderare cu Republica Moldova şi Ucraina până la finalul acestui an. Adunarea Parlamentară Euronest este formată din membri ai Parlamentului European şi parlamentari din Ucraina, Moldova, Georgia, Armenia şi Azerbaidjan”, transmite Mureșan pe Facebook.

Siegfried Mureșan: „Cerem şi integrarea graduală a Republicii Moldova şi Ucrainei în Piaţa Unică Europeană”

Potrivit acestuia, rezoluţia privind importanţa strategică a începerii negocierilor de aderare la UE cu Ucraina şi Moldova a fost iniţiată de Grupul Partidului Popular European şi a fost adoptată marți, cu largă majoritate, de membrii Adunării „Euronest!”, cu 36 de voturi „pentru”, 0„împotrivă” şi o abţinere.

„În textul rezoluţiei, mai cerem şi integrarea graduală a Republicii Moldova şi Ucrainei în Piaţa Unică Europeană înainte de finalizarea negocierilor de aderare. Astfel, prin integrarea celor două ţări la Piaţa Unică, cetăţenii Ucrainei şi Republicii Moldova vor simţi mai repede o parte dintre beneficiile cele mai importante ale aderării propriu-zise la Uniunea Europeană, precum crearea de noi locuri de muncă stabile şi bine plătite, atragerea de noi investitori europeni în cele două ţări, creşterea exporturilor de produse moldoveneşti şi ucrainene către Uniunea Europeană şi acces mai facil, la preţuri mai mici, la produsele din UE. În acelaşi timp, considerăm că este important din punct de vedere strategic stabilirea unor termene clare pentru încheierea negocierilor de aderare cu ţările candidate până cel târziu la sfârşitul actualului deceniu”, a completat Mureşan.

Autor
Daniel Matei a absolvit Facultatea de Jurnalism din București, iar de-a lungul ultimilor zece ani a lucrat pentru mai multe publicații online din România. El s-a alăturat echipei GÂNDUL.RO în ... vezi toate articolele

Citește și