Maria a revenit în România după mulţi ani petrecuţi în Spania și Italia și a pus pe picioare o AFACERE cu care a dat lovitura
This browser does not support the video element.
Maria Spinciu, o bucătăreasă talentată din Vâlcea, străbate ţara în lung şi-n lat cu rulota și ceaunele sale, aducând aromele autentice ale bucătăriei românești în aer liber, fie la mare, fie la munte sau în marile oraşe ale ţării.
În prezent, Maria a poposit în staţiunea Rânca din judeţul Gorj, unde preparatele sale tradiţionale fac furori printre turiști.
Preparatele Mariei, gătite după rețetele bunicilor, atrag numeroși turiști care sunt încântați de gustul autentic al mâncării românești. În ceaunele ei, Maria prăjește carne de porc în untură și fierbe fasolea cu ciolan, iar pe grătar rumenește lipii delicioase. Toate bunătățile sunt pregătite la foc mic, în aer liber, în vârful muntelui.
„Visul meu e ca tinerii să guste preparatele care erau la bunici, fără adaos”
După mulţi ani petrecuţi în Italia și Spania ca bucătar, Maria s-a întors acasă cu un vis: să călătorească prin țară cu rulota sa și să ofere oamenilor gustul preparatelor tradiționale.
„Visul meu e ca tinerii să guste preparatele care erau la bunici, fără adaos. Am la dospit pâinica, pe care o pun pe grătar. Vreau să promovez gastronomia noastră, din toată ţara. Fac fasole cu ciolan, carne la garniță, tocăniță de oaie, tot felul de prăjituri, plăcintă cu brânză ca la Moldova”, a declarat Maria Spinciu, citată de Observator News.
„E minunată! Te face să o mănânci pe toată”
Ademeniți de aromele din ceaune, mulți turiști trag pe dreapta pentru a gusta din bunătățile Mariei.
Brigitte, care locuiește în Chicago, se află acum în vacanță în România cu familia și prietenii săi. Deși s-a născut aici, a plecat când era foarte mică și s-a stabilit în Statele Unite. Mare i-a fost bucuria să vadă cum se face mâncarea la ceaun.
„Pâinea asta e delicioasă și a făcut-o pe grătar. E minunată! Te face să o mănânci pe toată. Peisajul îți taie răsuflarea. E o ţară frumoasă, dar cel mai frumos e că românii te ajută tot timpul”, spune Brigitte.
După stațiunea Rânca, următorul popas al Mariei va fi în Vatra Dornei, iar apoi își propune să pornească într-un periplu peste hotare, pentru a se întâlni cu românii din diaspora și a le aduce mâncarea de acasă.
Sursa video: Observator News