Afacerea cu care doi români au dat lovitura. Investiția a fost una destul de mică, iar profiturile sunt mari. Costă 80 de lei bucata

Publicat: 01 04. 2024, 14:53
Actualizat: 01 04. 2024, 14:54

Iosif și Mirela Butacu, doi români întorși în țară din străinătate, au deschis acum doi ani o afacere de un real succes în județul Bacău.

Ideea le-a venit celor doi soți după ce au revenit în țară, din Marea Britanie.

„Eu și soția am lucrat mulți ani în Anglia, acolo ni s-au născut cei doi copii, de 4 și 8 ani. Ne-am întors definitiv în România în vara anului 2021”, povesteşte Iosif Butacu (38 de ani), pentru Antena3.

Cei doi români au deschis o fermă de struţi, după ce au vizitat toate crescătoriile mari din România.

Ferma lor, cunoscută drept „Câmpul cu struți Bacău”, a devenit acum un punct de atracție. Sute de elevi sunt aduși acolo de profesori pentru a vedea aceste păsări uriașe.

Deocamdată, dată fiind cererea foarte mare de ouă și pui de struț, vânzările se fac de multe ori cu programare.

„Înființarea unei ferme de struți a fost un vis de-al meu mai vechi, iar azi, după fix doi ani de când ne-au ajuns primele trei familii de struți tineri, cumpărate de la Oradea, pot spune că este o afacere profitabilă”,  mai spune Iosif Butacu.

Cum au deschis afacerea

Cei doi au cumpărat trei familii de struți inițial, iar apoi au scos, cu ajutorul unui incubator, 16 pui, care acum au ajuns la maturitate. Ferma este deschisă vizitării pentru orice persoană dorește, însă este nevoie de programare. Vizita nu costă, însă cei care își doresc pot să facă o mică donație pentru achiziționarea de furaje.

Câmpul cu struți de lângă Bacău, comuna Sărata, a necesitat o investiție de început de aproximativ 50.000 de euro.

O familie tânără de struți, care încă nu sunt reproducători, costă în jur de 2.500 de euro, iar una adultă, reproducătoare, 4.000 de euro.

Păsările au nevoie permanentă de apă curată și de furaje, bazate pe opt tipuri de cereale (grâu, porumb, ovăz, orz, lucernă uscată, șrot din floarea soarelui, șrot de soia, tărâțe de grâu), făină din pește, dar și pe multă lucernă.

Ouăle struților de la Bacău sunt la mare căutare, iar prețurile sunt chiar mai mici decât media de pe piață.

Un ou care cântărește mai puțin de un kilogram este 50 de lei, ouăle de până la 1,5 kilograme, 80 de lei iar ouăle gigant, de peste 1,5 kilograme, 100 de lei, potrivit adevarul.ro.

Sursa foto: Antena3