Afaceristul sibian găsit spânzurat în pădurea Băneasa din București era dependent de droguri și credea că a murit de cel puțin trei ori. Deși dispăruse de trei luni, iar presupunerile anchetatorilor erau sumbre, apropiații acestuia sperau că va fi găsit la o mănăstire, mai ales că în perioada de dinaintea dispariției devenise deosebit de religios.
Omul de afaceri sibian Alexandru Coman a dispărut anul trecut, la data se 21 octombrie, dintr-o locuință din București, unde locuia temporar.
De atunci, nimeni nu l-a mai putut contacta, iar polițiștii l-au căutat fără succes. Odată cu trecerea timpului, anchetatorii au apreciat că șansele ca acesta să fie găsit în viață scad considerabil, mai ales că bărbatul era cunoscut drept o persoană cu probleme psihice, care ar fi putut să-și ia viața.
De altfel, această ipoteză s-a și confirmat, după ce la sfârșitul acestei săptămâni, Coman a fost găsit spânzurat în pădurea Băneasa, din sectorul 1. Acesta avea la el actele, telefonul mobil, dar și o sumă de aproximativ 1.000 de euro.
După ce polițiștii au stabilit că nu sunt suspiciuni de omor, unii dintre apropiații lui Alexandru Coman au povestit că, după dispariție, au sperat că acesta, care devenise extrem de credincios, ar fi putut să-și găsească liniștea la o mănăstire.
„Noi speram să fie, poate, la o mănăstire, unde să aibă un adăpost asupra capului. Era un om bun, dar măcinat din cauza problemelor cu banii”, a povestit un apropiat al afaceristului.
Bărbatul nu a lăsat un bilet de adio, în care să-și justifice gestul, însă era cunoscut cu probleme de natură psihică.În acest sens, Coman avea probleme cu soția și cu unul dintre copii, motiv pentru care a făcut obiectul unui ordin de protecție, pe o durată de șase luni, emis pe numele lui de magistrații Judecătoriei Sectorului 4.
Atunci când au motivat hotărârea, judecătorii au explicat că Alexandru Coman suferă de afecțiuni psihice și este dependent de droguri și alcool. Violent, acesta nu-și lăsa familia să doarmă și își bătea atât soția cât și fiul cel mic, motiv pentru care, anul trecut, la data de 24 mai, nevasta lui a depus o plângere la Secția 14.
Magistrații au arătat în documentul citat că omul de afaceri sibian avea „un comportament delirant, manifestat prin identificarea cu personaje fictive, prin referiri la persoane sau proiecte imaginate și prin discursuri lipsite de sens”.
În același timp, în motivare se menționează și faptul că Alexandru Coman a stat internat o perioadă, iar după externare a avut, timp de câteva luni, un comportament normal. Apoi, starea lui s-a degradat rapid.
„Comportamentul violent al pârâtului se circumscrie noțiunii de violență psihologică și reiese din planșele fotografice și înregistrările depuse la dosar. Astfel, pârâtul manifestă față de reclamantă … un comportament inconsecvent și insistent, caracterizat mai ales prin frecvența și conținutul comunicărilor. Din mesajele părților rezultă că pârâtul o contactează pe soție inclusiv noaptea, fără intenția de a comunica în mod efectiv, conversațiile reducându-se la monologuri. […] Prin mesaje se face referire și la divinitate, pârâtul afirmând că nu îi e frică de moarte și că a murit de trei ori. Acesta se identifică și cu personaje fictive din producții cinematografice, susținând că propria viață este subiect de film sau de carte”, a mai arătat instanța.