Agenția pentru Protecția Mediului solicită PRIMĂRIILOR din București o reglementare unitară privind spaţiile verzi

Publicat: 04 11. 2024, 15:21
Actualizat: 04 11. 2024, 15:27
Foto: Facebook / Agenţia pentru Protecţia Mediului Bucureşti

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) București a solicitat Primăriei Generale și primăriilor de sector să adopte o reglementare unitară pentru spațiile verzi, în vederea îmbunătățirii calității aerului din Capitală. Deși Planurile Urbanistice Zonale (PUZ) includ prevederi clare privind spațiile verzi, multe dintre acestea au fost anulate sau suspendate în instanță.

„APM BUCUREȘTI reglementează dezvoltările urbane prin emiterea acordurilor de mediu conform Legii nr. 292/2018 privind evaluarea impactului anumitor proiecte publice și private asupra mediului.
În vederea îmbunătățirii calității aerului din Municipiul București prin toate acordurile de mediu se impune o suprafață de spațiu verde reprezentând 20% din suprafața terenului pe sol natural și 10% din din suprafața terenului pe placă peste subsol.
Această reglementare a spațiului verde este prevăzută în PUZ-urile coordonatoare de sector, pentru care s-a derulat procedura de evaluare finalizată cu acord de mediu”, a transmis, luni, APM Bucureşti, pe pagina de Facebook.
Agenția pentru Protecția Mediului a solicitat sprijinul tuturor primăriilor din București pentru a susține eforturile de îmbunătățire a calității aerului.
Având în vedere că, aceste PUZ-uri sunt anulate/suspendate în instanță este imperios necesar ca autoritățile locale (Primăria Municipiului București/ Primăriile sectoarelor 1-6) să adopte o reglementare unitară, astfel încât, să susțină APM București în demersul de a îmbunătății calitatea aerului și eficientizarea gestionării apelor pluviale, prin impunerea procentului de spațiu verde pentru proiectele implementate, a adăugat instituția.

CITEȘTE ȘI:

Garda de Mediu amendează din nou Capitala cu o sută de mii de lei. Motivul, POLUAREA și TRAFICUL din București

Șeful Gărzii de Mediu, despre INTERZICEREA centralelor de apartament: „Scopul este o calitate a aerului mai bună”