Prima pagină » Actualitate » Agricultorii români au dat lovitura cu acest fruct. Cu un singur hectar cultivat poți câștiga peste 20.000 de euro

Agricultorii români au dat lovitura cu acest fruct. Cu un singur hectar cultivat poți câștiga peste 20.000 de euro

Agricultorii români au dat lovitura cu acest fruct. Cu un singur hectar cultivat poți câștiga peste 20.000 de euro

Agricultorii români se îmbogățesc de pe urma acestor fructe micuțe, cultivate peste tot în lume. În județul Mureș sunt îngrijite chiar de Direcția Silvică și cei care le plantează pot asigura cererea și în extrasezon!

La pepiniera din Voivodeni, culegătorii de afine muncesc de zor. Este perioada de recoltare și, dacă afinele nu se culeg acum, se vor strica.

Munca lor nu este ușoară, pe ciorchinie fiind și fructe coapte și necoapte. Doar cele albastre trebuie culese, bob cu bob!

Potrivit lui Petru Friciu, șef pepinieră silvică Voivodeni, o persoană adună undeva la 35-40 de kg de afine pe zi. Aceasta vine dimineața, pe răcoare, deoarece pe căldură este mai dificil.

Până în prezent s-au recoltat peste două tone de fructe, iar producătorii speră să mai culeagă încă pe atât. Cultura din 2017 este pregătită cu toate cele necesare pentru o recoltă îndestulătoare.

Specialistul Petru Firiciu spune că locul trebuie să aibă un PH ridicat, pe care l-a susținut cu turbă și rumeguș.

Potrivit lui Nicolae Bloj, inginer Direcția Silvică Mureș, afinele sunt comercializate pe piața internă, la magazine din Reghin și Tg. Mureș. Și sunt la prețuri de 17 lei momentan, undeva între 15 și 20 de lei. Fermierii au încercat să creeze o alternativă la afinele de pădure.

Sursa foto: Pixabay (caracter ilustrativ)

Un singur hectar = câștiguri de peste 20.000 de euro!

Afinele de pădure se coc târziu și cultivatorii se bazează pe cele de cultură, pentru cererea tot mai mare.

Se mănâncă crude, pentru că au multe vitamine. Au rutozit, care ajută la vasele de sânge, la sănătatea retinei.

Inginerul Bloj spune că fermierii vor recolta, achiziționa undeva la 10-20 de tone de afine, care vor ajunge pe piața internațională.

Mai sunt însă două săptămâni până atunci. Afinele de cultură, în schimb, asigură venituri mai sigure și mai stabile.

Un hectare cultivat poate genera un câștig de peste 20.000 de euro, scrie observatornews.ro.

Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții ... vezi toate articolele

Citește și