Prima pagină » Actualitate » Al doilea tunisian moare după ce s-a autoincendiat, într-o săptămână

Al doilea tunisian moare după ce s-a autoincendiat, într-o săptămână

Al doilea tunisian moare după ce s-a autoincendiat, într-o săptămână

Un tunisian a murit într-un spital sâmbătă după ce şi-a dat foc, au spus martori și medici, la câteva zile după ce altul a murit pentru a protesta împotriva condițiilor de viață.

Un bărbat de 35 de ani „s-a autoincendiat pe bulevardul Habib Bourguiba, cu arsuri de gradul III şi a fost transferat rapid la spitalul pentru arsuri grave”, a indicat Protecţia Civilă, potrivit The New Arab.

Bărbatul, ale căror motive sunt încă necunoscute, „a suferit arsuri de gradul III și a fost dus de urgență la spital”, a adăugat un purtător de cuvânt al Apărării Civile.

Mass-media locală, inclusiv televiziunea de stat, a raportat ulterior că a murit din cauza rănilor.

Un martor, vorbind sub condiția anonimatului, a spus că bărbatul a ajuns la bulevardul din centrul Tunisului însoțit de un bărbat mai tânăr și a încercat să atragă atenția unor jurnaliști care erau prezenți acolo.

Bărbatul a împrăștiat apoi  materiale inflamabile cărora le-a dat foc cu o brichetă, a spus martorul.

Săptămâna trecută, un tânăr rănit în revoluția din 2011 a murit după ce s-a autoincendiat. Guvernul nu a reușit să-i ofere despăgubiri, a spus familia sa.

Neji Hefiane, în vârstă de 26 de ani, a murit într-un spital de la periferia sudică a Tunisului pe 4 septembrie, după ce s-a aruncat în fața familiei sale, a spus tatăl său.

Hefiane a suferit răni prin împușcare la cap în timpul protestelor anti-regim din primele zile ale revoluției, potrivit familiei sale, și, deși se afla pe o listă oficială a persoanelor care au dreptul la ajutor guvernamental, nu a primit nicio despăgubire.

„Nedreptatea și marginalizarea pe care le-a suferit au fost cele care l-au împins pe fiul meu să se sinucidă”, a declarat luni tatăl său, Bechir Hefiane.

El a spus că i-a scris președintelui Kais Saied explicând cazul fiului său și cerându-i să intervină în numele familiei care se luptă, care trăiește într-un cartier muncitoresc din Tunis.

„Nu avem niciun răspuns, chiar și după moartea fiului meu”, a adăugat el. 

Ambele acte amintesc de Mohamed Bouazizi, vânzătorul ambulant a cărei sinucidere prin incendiu la 17 decembrie 2010, a declanșat revoluția Tunisiei care, la rândul său, a declanșat ”Primăvara arabă” care a răsturnat mai mulți lideri autocrați din regiune.

Citește și