Alergătorii înscriși la cursele Maratonului Internațional București participă duminică la cursele de 21 și 42 de kilometri.
În total, 1500 de alergători s-au înscris la Maratonul Internațional București,care se află, duminică, în a doua zi de desfurare. Până la ora 15:30, sunt restricții impuse pe mai multe artere din centrul Capitalei.
Live de la linia de finiș:
Până la ora 15,30, restricţiile vor fi valabile pentru bulevardul Libertăţii – segmentul cuprins între bulevardul Naţiunilor Unite şi Splaiul Independenţei – ambele sensuri – amenajare/start. În plus, traseele a 41 de linii ale Societăţii de Transport Bucureşti au restricţii.
Brigada Rutieră recomandă, ca rute alternative, bulevardul Mihail Kogălniceanu – Piaţa Universităţii – bulevardul Nicolae Bălcescu – bulevardul Gh. Magheru; bulevardul Naţiunile Unite – strada Izvor – bulevardul Tudor Vladimirescu – bulevardul George Coşbuc – bulevardul Regina Maria; bulevardul I.C. Brătianu – Calea Călăraşilor – Piaţa Hurmuzachi; bulevardul Mărăşeşti – bulevardul Dimitrie Cantemir – bulevardul Octavian Goga – Calea Dudeşti – şoseaua Mihai Bravu – Piaţa Hurmuzachi.
„Brigada Rutieră recomandă conducătorilor de autovehicule să folosească autovehiculele personale cât mai puţin pentru a evita blocajele de trafic şi să opteze pentru mijloacele de transport în comun, în special pentru metrou, să îşi păstreze calmul şi să nu claxoneze abuziv în cazul în care se află în zone aglomerate, să evite deplasarea în zona de desfăşurare a evenimentului şi să respecte semnalele poliţiştilor rutieri aflaţi în trafic pentru devierea şi fluidizarea acestuia”, informează un comunicat al Brigăzii Rutiere.
Raiffeisen Bank Bucharest Marathon este un eveniment marca #RunInBucharest, organizat de Bucharest RUNNING CLUB și este un eveniment criteriu de calificare pentru Campionatele de Atletism Europene (Munchen, 2022) și Mondiale (Oregon, 2022), precum și pentru Campionatul Mondial 40+ destinat alergătorilor amatori, a cărui finală va avea loc în cadrul Maratonului de la Londra din 2022.
La Raiffeisen Bank Bucharest Marathon (30-31 octombrie) au acces doar alergătorii care sunt vaccinați împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, precum şi cei care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2. Eventimentul sportiv e orgnizat fprp spectatori.
Ei trebuie să facă dovada înregistrării și vor prezenta dovada vaccinării sau vindecării de infecţia cu virusul SARS-CoV-2, prin intermediul certificatului de vaccinare, pe suport hârtie sau în format electronic, sau al certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID-19.
Mai mult, din cauza numărului ridicat de cazuri infectări cu COVID-19 din în București organizatorii au adoptat măsuri suplimentare de protecției, prin punerea la dispoziție în zona Sport Expo a unui centru de testare pentru alergătorii care vor veni să-și ridice kiturile de participare sau să se înscrie la unele dintre cursele Raiffeisen Bank Bucharest MARATHON.
„Ca organizatori ai celor mai mari evenimente de alergare din România, este obligația noastră să asigurăm un eveniment care respectă toate criteriile de siguranță. Stă în puterea noastră să prevenim și să minimizăm riscurile, precum și să gestionăm posibilele situații de cazuri pozitive asimptomatice în rândul membrilor comunității de alergători participanți la eveniment. Înscrierile la eveniment mai sunt deschise până pe 26 octombrie, la miezul nopții”, a declarat Valeria Răcilă van Groningen, președinta Bucharest RUNNING CLUB.
Testarea este opțională și gratuită pentru toți participanții și va fi efectuată de o clinică acreditată de Ministerul Sănătății.