Prima pagină » Actualitate » ALERTĂ ANSVSA! Caşcaval cu o bacterie periculoasă, retras de la vânzare din magazinele Carrefour / Ce trebuie să facă cei care au cumpărat produsul

ALERTĂ ANSVSA! Caşcaval cu o bacterie periculoasă, retras de la vânzare din magazinele Carrefour / Ce trebuie să facă cei care au cumpărat produsul

ALERTĂ ANSVSA! Caşcaval cu o bacterie periculoasă, retras de la vânzare din magazinele Carrefour / Ce trebuie să facă cei care au cumpărat produsul

Este alertă ANSVSA, după ce un lot de caşcaval din lapte de vacă a fost retras de la vânzare din magazinele Carrefour, după ce s-a semnalat prezenţ bacteriei Listeria monocytogenes. Persoanele care au cumpărat produsul sunt sfătuite să nu îl consume, iar care au făcut-o trebuie să meargă la medic dacă au febră, însoţită sau nu de dureri de cap.

Potrivit informaţiilor disponibile pe site-ul Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), societatea Carrefour România a iniţiat retragerea de la comercializare a produsului ”Caşcaval din lapte de vacă”, în ambalaj de 400 de grame, sub brandul Carrefour Classic, ca urmare a depistării prezenţei Listeria monocytogenes.

 Caşcaval cu o bacterie periculoasă, retras de la vânzare din magazinele Carrefour

Caşcaval cu o bacterie periculoasă, retras de la vânzare din magazinele Carrefour

Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal

Este vorba despre produsele din lotul 200 BT246, cu data limită de consum 18.07.2025. Persoanele care au cumpărat produse din lotul menţionat sunt sfătuite să nu le consume, ci să le distrugă sau să le returneze în magazinul de unde le-au achiziţionat.

De asemenea, persoanele care au consumat acest produs şi au febră simplă sau însoţită de dureri de cap sunt sfătuite să ceară un consult medical şi să raporteze acest consum. Femeile gravide, persoanele cu imunitate scăzută şi cele în vârstă trebuie să acorde o atenţie deosebită acestor simptome.

Aceste simptome pot sugera listerioza, boală potenţial gravă, cu un timp de incubaţie de până la opt săptămâni, arată reprezentanţii ANSVSA.

 

CITIȚI ȘI:

ANSVSA a făcut inventarul după trecerea ciclonului Boris prin Moldova: peste 2200 de animale, 6200 de păsări și 120 de familii de albine au murit!

Mara Răducanu este jurnalist de eveniment. A terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București și a lucrat la mai multe publicații, precum Jurnalul național, Evenimentul ... vezi toate articolele