Prima pagină » Actualitate » Alertă de MPOX în Marea Britanie: apar tot mai multe cazuri cu tulpina Clade 1b!

Alertă de MPOX în Marea Britanie: apar tot mai multe cazuri cu tulpina Clade 1b!

Alertă de MPOX în Marea Britanie: apar tot mai multe cazuri cu tulpina Clade 1b!

Încă două cazuri cu tulpina mpox Clade 1b au fost detectate în Marea Britanie, anunță autoritățile, citate de Sky News. Săptămâna trecută, Agenția de Securitate Sanitară (UKHSA) a transmis că un singur caz de variantă Clade 1b a virusului mpox era confirmat în Londra.

Între timp, alte două cazuri sunt cunoscute și au apărut printre contactele primului caz.

Pacienții, internați la Guy’s and St Thomas’ NHS Foundation Trust

Ultimii doi pacienți se află sub îngrijire de specialitate la Guy’s and St Thomas’ NHS Foundation Trust din Londra.

„Riscul pentru populația Regatului Unit rămâne scăzut”, țin să precizeze cei de la UKHSA.

Primul caz detectat la Londra săptămâna trecută a fost o persoană care fusese în vacanță în Africa. Aceasta a dezvoltat simptome asemănătoare gripei la mai mult de 24 de ore după ce s-a întors în Regatul Unit și, ulterior, a dezvoltat o erupție cutanată care s-a agravat în zilele următoare.

Agenția a insistat că toate contactele celor trei cazuri sunt monitorizate și li se va oferi testarea și vaccinarea, după caz.

Peste 1000 de victime ale mpox în Africa

Centrul african pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (Africa CDC) a anunţat că de la începutul acestui an, pe întregul continent, au murit în total 1.100 de persoane din cauza mpox. Directorul Africa CDC, Jean Kaseya, a precizat că peste 42.000 de cazuri suspecte de mpox au fost raportate până în acest moment, în cursul anului, dintre care 8.100 au fost confirmate.

Conform DPA, numărul mic de cazuri confirmate este legat parţial de capacitatea limitată a laboratoarelor din ţările afectate.

Jean Kaseya a mai precizat că Africa CDC nu consideră că răspândirea mpox este ţinută sub control, numărul cazurilor continuând să crească în pofida eforturilor autorităţilor sanitare.

Deşi focarul de mpox a rămas concentrat în regiunea Africii Centrale, în special în Congo, boala este acum prezentă în 18 state membre ale Uniunii Africane. Jean Kaseya a anunţat că Nigeria este pregătită să devină a treia ţară care declanşează o campanie de vaccinare împotriva mpox, după Rwanda şi Congo.

La jumătatea lunii august Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat că epidemia de mpox este „o urgenţă de sănătate publică de interes internaţional”, cel mai ridicat nivel de alertă, din cauza intrării în circulaţie a variantei virale Ib, considerată posibil mai periculoasă.

CITEȘTE ȘI:

Epidemia care amenință omenirea. Noua variantă a virusului MPOX se transmite în principal de la om la om

Laurențiu Teodorescu este un jurnalist cu experienta, care a debutat in presa scrisa din Romania in anul 2000. De-a lungul carierei, a colaborat cu mai multe publicatii, atat din presa scrisa, cat si ... vezi toate articolele

Citește și