Prima pagină » Actualitate » Alertă în Botoșani, după ce o minoră de 15 ani a dispărut. Apelul făcut de poliție

Alertă în Botoșani, după ce o minoră de 15 ani a dispărut. Apelul făcut de poliție

Alertă în Botoșani, după ce o minoră de 15 ani a dispărut. Apelul făcut de poliție

Este alertă în județul Botoșani, după ce o minoră de numai 15 ani a dispărut fără urmă. Fata a plecat la școală marți, 9 martie, iar până seara nu se întorsese acasă și nici nu a luat legătura cu familia.

Minora dispărută, pe nume Aniță Diana Florentina, este originară din municipiul Dorohoi. În prezent, este căutată de polițiștii din județ.

Adolescenta are 1.50 metri înălțime, în jur de 45 de kilograme, păr șaten și ochi albaștri. În momentul în care a plecat la școală, purta blugi de culoare gri, era îmbrăcată cu o geacă albastră și adidași negri.

Persoanele care pot oferi informații despre minora dispărută sunt rugați să apeleze numărul unic de urgență 112 sau să ia legătura cu cea mai apropiată unitate de poliție.

O altă minoră de 14 ani a dispărut

Anul trecut, în octombrie, o altă minoră din Botoșani a dispărut. În vârstă de 14 ani, Andronic Andreea Ionela, care locuia în localitatea Hlipiceni, a plecat de acasă într-un loc necunoscut, de unde nu a mai revenit. Diperată, mama acesteia a cerut ajutorul polițiștilor, care au îndemnat cetățenii care pot oferi informații să sune la 112.

Care sunt situațiile în care ajung copiii dispăruți

Potrivit datelor furnizate de Federația Europeană pentru Copilul Dispărut și Exploatat Sexual (Missing Children Europe), centralizate la nivel european, situațiile în care ajung copiii dispăruți sunt:

  • 58% sunt victime ale unei forme de abuz sau exploatare;
  • 19% sunt răpiți în contextul proceselor de stabilire a custodiei parentale (numai 16% din procedurile de rapire ale părinților au fost soluționate prin mediere, în ciuda beneficiilor sale cunoscute pentru bunăstarea părinților și a copiilor);
  • 17% din cazurile de copii dispăruți în Europa au caracter transfrontalier;
  • în 20% din cazuri, apelurile din presă și sistemele de alertă pentru copii au jucat un rol important în găsirea copiilor dispăruți; dormitul pe stradă, cerșitul și prostituarea sunt cele mai frecvente strategii, de risc maxim, pe care copiii fugari le au la îndemână pentru a supraviețui.