În umbra ultimelor evenimente tragice produse în școlile din Europa și Statele Unite, tot mai mulți părinți din România se tem că acest val de violențe armate în rândul tinerilor se va răspândi și în țara noastră.
Deja sunt tot mai mulți elevi sunt prinși cu arme în școlile românești.
Două incidente șocante au avut loc în școlile din România, unde doi elevi au fost sunt prinși cu arme asupra lor, în timp ce plănuiau un atac sângeros împotriva propriilor colegi.
Ieri, politistii din Galați au fost sesizati de către un bărbat despre faptul că fiul său de 14 ani a plecat voluntar de la domiciliu și nu a mai revenit.
Miercuri, minorul a fost depistat pe raza Municipiului Galați, iar in urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta a ascuns un cuțit în toaleta Școlii nr 2, unde acesta este elev, plănuind să-și agreseze colegii care intenționează să-l denunțe profesorilor.
Minorul a fost transportat la o unitate medicală de psihiatrie, unde a rămas internat.
Un alt incident a avut loc în Vâlcea unde un licean de 18 ani a venit la unitatea de învățământ înarmat cu un pistol neletal de tip Airsoft. Polițiștii au demarat o anchetă pentru a identifica sursa de proveniență a armei.
În luna noiembrie 2023, un alt incident a șocat o țară întreagă după ce o elevă de 16 ani a atacat un profesor de la Colegiul Tehnic „Traian Vuia” din Bihor, înjunghiindu-l în spate cu un cuțit cu lamă mare destinat în special tăierii porcilor.
La fața locului s-au deplasat cu operativitate polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Oradea, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale și polițiștii Biroului Siguranță Școlară, iar din primele investigații, a reieșit că, în urma unui conflict spontan, o elevă de 16 ani, din comuna Olcea, ar fi atacat cu un cuțit un profesor în vârstă de 41 de ani, din localitatea Girișu de Criș, provocându-i, cu un cuțit, o leziune în partea dorsală.
Evenimentul s-a întâmplat în timp ce eleva se afla în biroul directorului adjunct al unității școlare, unde a fost chemată, împreună cu mama sa, pentru probleme de comportament.