Alexandr Stoianoglo, candidatul socialiștilor la PREȘEDINȚIA Republicii Moldova, susţinut de gruparea mafiotă, condusă de interlopul Grișa Bulgarul

Alexandr Stoianoglo, candidatul socialiștilor la PREȘEDINȚIA Republicii Moldova, susţinut de gruparea mafiotă, condusă de interlopul Grișa Bulgarul
Publicat: 02/10/2024, 11:39
Actualizat: 02/10/2024, 11:40

Fostul procuror general, Alexandr Stoianoglo, candidatul socialiştilor pentru funcţia de şef al Republicii Moldova, este susţinut în campania electorală de către Grigore Caramalac, un lider interlop cunoscut în lumea infracțională ca Grişa Bulgarul, notează EVZ.

Alexandr Stoianoglo, fost procuror general și actualul candidat socialist la președinția Republicii Moldova, este susținut în campania electorală de interlopul Grigore Caramalac, zis și Grișa Bulgarul. Legătura dintre candidatul socialist și liderul grupării mafiote este Maxim Moroşan, omul  lui Caramalac.

Stoianglo este susţinut de Partidul Socialiştilor condus de fostul preşedinte pro-rus Igor Dodon, iar Moroşan a este consilier în administraţia locală a municipiului Bălţi, asemenea fostului ministru de Interne, promovat de Dodon, Pavel Voicu.

Moroșan  organizat o grupare ce include sportivi ce practică luptele, precum și alți infractori. Gruparea lui Moroşan au ajuns în atenţia autorităților pentru fapte ilegale ce includ reglări de conturi, trafic de droguri şi şantaj.

O persoană din gruparea lui Moroşan a dezvăluit, în exclusivitate pentru EVZ, că este nemulţumit de activitatea lui Alexandr Stoianoglo.

„Am fost minţit că ne vom implica doar în acţiuni de caritate. Dar am ajuns să fiu folosit în politică, dar şi în acţiuni ilegale, departe de principiile mele”, a declarat acesta.

Bărbatul a cerut respectarea anonimatului, temându-se pentru viaţa sa şi a membrilor familiei sale. Acesta susține că din acelaşi motiv, nu poate părăsi nici organizaţia condusă de Maxim Moroşan.

Detalii mai puţin cunoscute din biografia trimisului lui Grigore Caramalac la Bălţi

Maxim Moroşan, 35 de ani, s-anăscut în Bălţi și a emigrat în Rusia împreună cu părinţii, pe când era copil. A absolvit o facultate, apoi a făcut sport de performanță, fără să obțină rezultate deosebite.

Pe de altă parte, Grigore Caramalac a urmărit întotdeauna scopul de a controla politica din Republica Moldova, apropiindu-se de persoanele de la vârf. Acest lucru l-a făcut prin coruperea funcţionarilor, în special în perioadele electorale.

Mai întâi a fost Petru Lucinschi. Acesta, după ce a ajuns preşedinte, a încercat să-l controleze pe Bulgarul. În rezultat, Caramalac s-a ales cu un dosar penal, fiind nevoit să fugă în Rusia.

A urmat Vladimir Voronin care, la fel, a acceptat banii murdari ai lui Caramalac în perioada electorală. Ca apoi să-i declare război.

După a doua nereuşită cu preşedinţii moldoveni, Caramalac decide să implementeze omul său în politica moldovenească. În 2009, a apelat la Renato Usatîi, vecin cu Caramalac într-un sector rezidenţial de lux de lângă Moscova.

Usatîi a devenit un apropiat al fostului premier Vlad Filat. Dar acest lucru nu a fost suficient pentru Caramalac, mai ales din cauza neînțelegerilor dintre Filat și Plahotniuc.

În toamna anului 2020, Renato Usatîi promovează candidatura Maiei, în urma neînţelegerilor dintre Caramalac şi Usatîi din cauza banilor.

Grişa Bulgarul ar fi reuşit să se apropie de Igor Dodon, dar în toamna anului 2020, acesta pierde fotoliul prezidenţial.

Caramalac continuă să-i susţină pe socialiştii din Republica Moldova și-l alege pe Maxim Moroşan, pentru a se infiltra în cercurile politice.

Planul lui Caramalac şi Dodon de la Moscova
Ssursa noastră susţine că Igor Dodon şi Grigore Caramalac s-au întâlnit de mai multe ori în secret la Moscova.

În iulie 2021, la Chişinău a fost creată o nouă asociaţie publică, „Uniunea de afaceri moldo-rusă” (UAMR). Aceasta a fost înfiinţată de către „Delovaya Rossiya” şi Fundaţia EURO-ASIA-Moldova pentru dezvoltarea economiei Moldovei.

Potrivit unui comunicat de pe site-ul „Delovaya Rossiya”, asociaţia publică urma să fie condusă de către liderul Partidului Socialiştilor, Igor Dodon. Acesta apare într-o secvenţă video filmată la Moscova, rostind un discurs în cadul unei adunări a UAMR.

Maxim Moroşan revine în oraşul natal în calitate de lider al Asociației „Sunt bălțean”. Iar în iulie 2023, Moroșan a fost ales președinte al organizației teritoriale Bălți a Partidului Socialiștilor.

La alegerile din noiembrie 2021, Maxim Moroşan a fost candidatul PSRM pentru funcţia de primar al oraşului Bălţi. Moroșan a vorbit într-o conferință de presă despre relația sa cu autoritatea criminală. Acesta a recunoscut că îl cunoaște personal pe Caramalac, dar în context le-a cerut jurnaliștilor să nu-l mai lege de „povestea veche” în care acesta este vizat.

După ce Partidul Socialiştilor l-a desemnat pe Stoianoglo candidat la cea mai înaltă funcţie din stat, „soldaţii” lui Moroşan au şi început să facă propagandă pentru fostul procuror general. Pentru care ar miza şi Grigore Caramalac.

Am fost și voi rămâne întotdeauna un om al legii, convins că dreptatea triumfă mereu și că doar prin dreptate putem învinge abuzul și nedreptatea. Oamenii acestei țări merită dreptate! Și nu mai e mult până când vom trăi într-o societate în care va exista „Dreptate pentru toți”, a spus Alexandr Stoianoglo.

Ruxandra Radulescu
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, și-a început cariera în funcția de redactor la MEDIAFAX și Antena 3. A evoluat mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Povestea unei românce condamnată la moarte de medicii din Bacău și salvată în Turcia. „Acolo...
Am aflat cine e ”alinarea” Alexiei Eram, după despărțirea de Mario Fresh! Motivul REAL pentru...
FOTO. Tânăra de 24 de ani, suspendată pe viață pentru că a apărut într-o filmare...
Cum pregătim România de tripla epidemie. „Nicio persoană din România nu are un motiv real...
Amalia a dispărut chiar din fața blocului și nu a mai venit acasă! Toată lumea...
Un mormânt secret a fost descoperit sub locul de filmare „Indiana Jones” din Petra. Adevărata...
Un neozeelandez care a dispărut împreună cu copiii săi a fost zărit în sălbăticie, după...
Petrică Baicu, un tânăr de 24 de ani, a fost dat dispărut în Germania în...
Vouchere de alimente pentru 2,6 milioane de români. Când va fi virată o nouă tranșă...
Mărturia tânărului lovit cu un ciocan în cap de 8 bărbaţi, în Chiajna: "Au venit...
Ce este "blestemul" veșmintelor Sfintei Parascheva. Ce să faci pentru a nu atrage ghinionul
Se dau vouchere pentru elevi! Ce sumă vor primi lunar și când se depun cererile...
A MURIT marele actor la 89 de ani! ADIO, maestre!
Trepte la cutia de viteze manuală: La ce viteză trebuie să treci într-o treaptă superioară
Germania avertizează că Rusia ar putea ataca NATO până în 2030
FEMEIA care l-a SALVAT pe legendarul Johnny Cash! Puțini știu că...
Apar NOII BANI. Bancnote Euro pentru România. Anunț pentru cei care preferă moneda europeană
Ultima oră despre Dacia Bigster. Decizia neașteptată a Renault
Asia Express sezonul 7, 14 octombrie 2024. Anca Țurcașiu, momente grele după jocul de amuletă....
Știrea momentului în România! E GRATIS!
Cristina Șișcanu, mărturisirea ei sinceră. De ce l-a ales pe Mădălin, un bărbat cu responsabilități?...
Ozana Barabancea, apariție surprinzătoare alături de fiica sa, Gloria. Cele două au atras toate privirile...
BANCUL ZILEI. Bubulina: - Iubitule, am îmbătrânit. Bulă: - De ce zici asta măi femeie?
Cum vrea Apple să-i ajute pe utilizatorii de iPhone și iPad care suferă de rău...