Prima pagină » Actualitate » Alexandru Cumpănaşu, prima reacție în scandalul Tik Tok: „Poate că în unele dintre filmulețe m-am lăsat dus de val şi am avut o abordare nepotrivită” / De ce și-a făcut cont

Alexandru Cumpănaşu, prima reacție în scandalul Tik Tok: „Poate că în unele dintre filmulețe m-am lăsat dus de val şi am avut o abordare nepotrivită” / De ce și-a făcut cont

Alexandru Cumpănaşu, prima reacție în scandalul Tik Tok: „Poate că în unele dintre filmulețe m-am lăsat dus de val şi am avut o abordare nepotrivită” / De ce și-a făcut cont

Alexandru Cumpănaşu a precizat marţi seară, la Antena 3, că şi-a făcut cont pe Tik Tok la sugestia fiicei sale, care i-a semnalat mai multe abuzuri, dar şi conţinut educativ. El susține că cele mai multe declaraţii ale sale au fost axate pe educaţie, dar a recunoscând totuși că au fost cazuri în care a exagerat.

Întrebat de realizatorul emisiunii dacă Poliţia Capitalei a demarat vreo anchetă, după postările controversate făcute pe rețeaua TikTok, Alexandru Cumpănaşu a declarat că ştirile sunt false.

Va spun în premieră că mă şochează unele ştiri. Am luat legătura cu purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei şi nu există nicio anchetă pentru că nu există obiectul anchetei. Ştirile date aseară sunt false. Am cerut Poliţiei Capitalei să verifice toate comentariile de la aceste filmuleţe pentru că sunt peste 100.000 din cele un milion, care sunt dacă vreţi, reclamaţii la adresa blocării drepturilor elevilor şi ale părinţilor. Cred că mai degrabă este fix invers. Dacă se va face o anchetă, eu am număr de înregistare, nu ştiu cine pe ce vorbeşte, dar eu am număr de înregistrare cu acest dosar pe care îl am inregistrat în care cer să se verifice aceste comentarii şi filmuleţele respective chiar dacă recunosc că în unele dintre ele poate, m-am lăsat dus de val şi am avut o abordare nepotrivită la 1 % din ele. Dar 99% au conţinut strict educativ, iar la unele din ele să fiu sincer, nici nu ştiu dacă erau elevi, pentru că pe Tik Tok, nu îţi apare vârsta. Probabil că au fost şi oameni care m-au provocat şi am exagerat sau am spus lucruri care nu trebuiau spuse. Dar 99% au conţinut educativ, strict legat de drepturile elevilor, de drepturile părinţilor”, a spus Cumpănaşu la Antena 3, prin intermediul unei transmisiuni video live.

Referitor la ultima înregistrare video în care susţine că a făcut „sex în toaletă” cu minore care, ulterior, au ajuns „profesoare, învăţătoare şi directoare de şcoli”, Cumpănaşu a precizat că „nu întelege această pudibonderie şi falsitate a profesorilor pe care ar trebui să îi intereseze dacă înveţi, nu dacă ai părul lung, scurt, dacă ţi-ai făcut unghiile sau nu.

Alexandru Cumpănaşu: „Recunosc că am exagerat”

Recunosc că am exagerat, în ideea de a da exemplu că noi cei de astăzi, nu putem să ne erijăm deja în nişte oameni care nu înţeleg problemele generaţiei de astăzi. Acel filmuleţ nu cred că trebuia să arate aşa, dar efectiv uneori, mai răbufnesc şi eu şi e o presiune foarte mare. În 8-10 zile am avut aproape un milion de comentarii şi peste 2.000 şi ceva de clipuri din care peste 90%, 99% chiar sunt strict legate de drepturile din lege… despre probleme reale. Am dat în judecată Ministerul Educaţiei şi fix după aceea a început acestă campanie”, a mai spus Cumpănaşu.

GÂNDUL LIVE. Cazul Cumpănașu, dezbătut de Gelu Duminică: „Ar trebui să ne întrebăm ce facem noi, astfel încât asemenea personaje să nu mai fie consumate”

Sociologul Gelu Duminică a declarat, la GÂNDUL LIVE, că înainte să ne întrebăm cu ce greșește Alex Cumpănașu, în scandalul discuțiile cu elevii de pe TikTok, ar trebui să vedem ce putem face pentru a contracara asemenea „personaje”.

Gelu Duminică mai dă un exemplu, cel al manelistului Dani Mocanu, care are 30 milioane de vizualizări pentru un clip, deși instigă la violență domestică.

„Să ne întrebăm ce facem noi pentru ca asemenea personaje să nu fie consumate? 30 milioane de vizualizări pentru Dani Mocanu, care incită la violența împotriva femeilor.

Înainte de a-l întreba pe Alex Cumpănașu de ce face asta, mă întreb ce fac eu? TVR dă în prime time, de Revelion, un spectacol grotesc. Nu vorbesc de atacul la președinte. Dar când glumele tale sunt pe bază de alcool și bătaie dată femeii, nu e ok.

Ne întrebăm de ce copilul e fascinat de chestia asta? Acum un an și jumătate, Ministerul Educației a lansat în dezbatere publică o strategie de educație parentală, din dorința de a îmbunătăți abilitățile parentale.

Avem foarte multe mame minore, foarte multe violențe în familie, care ne plasează la coada Europei în foarte multe domenii care țin și de implicarea familiei. Nu a rezistat decât vreo 7 ore în dezbatere publică. Au fost multe structuri care au zis că se discută despre educație sexuală, violență domestică? La presiunea acelor structuri, ministerul a retras această strategie.

Dacă parte din societate promovează ca mod de lucru … Ne surprinde că Alex Cumpănașu prinde? Nu îl acuz deloc. E un antreprenor care face bani în momentul de față”, a spus, printre altele, celebrul sociolog.

Cristian Tudor Popescu, despre Alexandru Cumpănașu: „Omul acesta nu este nebun. Știe clar ce face…”

Gazetarul Cristian Tudor Popescu atenționează că Alexandru Cumpănașu, aflat în plin scandal din cauza discuțiilor neavenite cu mai mulți elevi pe TikTok, „știe ce face” pentru că este „un prădător media”. CTP susține că ceea ce face fostul candidat la președinție este „instigare la abandon școlar”.

Dacă îl vom numi cum spuneţi – „fenomenul Cumpănaşu”, nu vom face decât să adăugăm la vizualizările, la aprecierile şi postările pe care le-aţi menţionat, este ce vrea acest personaj. Omul acesta nu este nebun. Ştie clar ce face, este un prădător media. A supt cât a putut din omorârea celor două fete de la Caracal, şi când s-a terminat acolo zăcământul, pentru că aşa cum se întâmplă în media, cazul „s-a fumat” – cum se spune –, a trecut să-şi înfigă acum trompa în alţi adolescenţi. Aceştia, în viaţă. Ce face? Exploatează cu cinism slăbiciunile reale ale sistemului de învăţământ din România. Există destui profesori care nu au nicio legătură umană cu elevii care sunt plictisiţi, care chiar îşi dispreţuiesc elevii, şi îi lasă pe aceştia într-o stare de dezorientare, de lipsă de repere”, a spus CTP la Digi 24.

Marian Tănase are o experiență de peste 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, ... vezi toate articolele