Alexandru Hazem Kansou, consilier general și city-manager al Sectorului 4, a declarat, joi, în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”, că în cartiere-dormitor precum Militari Residence sau din zona Prelungirea Ghencea s-a construit haotic. Potrivit lui Kansou, pericolul din aceste cartiere este unul foarte mare în cazul unui incident major.
„S-a construit haotic, și în partea de Chiajna, unde este Militari Residence. Acolo sunt blocuri lângă blocuri, nu a fost canalizare făcută. Sunt oameni care locuiesc în blocuri înalte, blocuri care au fosă septică. Multe dintre acele străzi nu pot fi numite de utilitate publică. Acolo nu poate să intre mașina de pompieri, nu au 7 metri”, a spus Alexandru Hazem Kansou în emisiunea „Cu Gândul la București”.
Potrivit consilierului general, aceeași situație este și în zona Prelungirea Ghencea.
La Bragadiru, în zona nouă, la fel, în Prelungirea Ghencea, și în partea de Șoseaua Alexandriei, ați văzut ce construcții sunt. Una era când erau case, alte e când pui pe lung, pe câțiva metri, o stradă. Ai pus într-o scară o stradă de case. Numărul de parcări nu a fost respectat, retragerile, spațiul verde. Nu sunt școli, nu există infrastructură medicală. Stații ISU nu ai. Dacă se întâmplă vreun incident, vreun incendiu, până îți vine mașina de pompieri, de unde o veni”, mai spune administratorul public al Sectorului 4.
Și Mariana Garștea, președinta Asociației Profesionale pentru Monitorizare Geotehnică și Structurală (APMGS), a declarat recent, în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”, că în cartierele-dormitor de la marginea Capitalei, precum cele de tip Militari Residence, oricând se poate întâmpla o catastrofă, din cauza faptului că infrastructura este limitată în raport cu numărul de locuitori.
„De ce avem genul acesta de cartiere dormitor, care par înghesuite, iar infrastructura nu este ce trebuie? Nu este adaptată nivelului de populație. Am asistat cu toții la inundații. Au inundat subsoluri, mașinile nu mai puteau să treacă.
Autoritatea publică, fie centrală, fie locală, ar trebui să deruleze câteva scenarii de risc. Inundații, risc seismic, și să vadă care sunt consecințele în astfel de cartiere-dormitor. Cred că vom avea parte de o catastrofă, pentru că totul este blocat acolo. În momentul în care au fost inundațiile respective, oamenii aceia erau disperați”, a declarat Mariana Garștea, de profesie inginer, în emisiunea „Cu Gândul la București”.
Citește și: