Prima pagină » Actualitate » Alimentele care au ambalajul umflat se mai pot consuma? Ce pericole ascund acestea

Alimentele care au ambalajul umflat se mai pot consuma? Ce pericole ascund acestea

Alimentele care au ambalajul umflat se mai pot consuma? Ce pericole ascund acestea

Alimentele care au ambalajul umflat se mai pot consuma? Este o întrebare pe care sigur ți-ai pus-o măcar o dată, mai ales că, de multe ori, există alimente care se află în perioada de garanție, dar au ambalajul umflat. 

Se mai pot consuma acestea? Specialiștii spun că nu ar trebui să achiziționezi alimente care au ambalajul mai umflat decât este normal pentru că nu sunt sigure pentru consum.

Este important să fii atent și la ceea ce cumperi, pentru că unele ambalaje sunt special umflate, cum e cazul bezelelor, sau al chipsurilor, însă cele mai multe produse alimentare nu ar trebui să aibă ambalajul umflat.

Alimentele perisabile, cum ar fi brânza și cârnații, sunt adesea ambalate cu puțin sau deloc aer pentru a preveni dezvoltarea microorganismelor. Unele alimente, cum ar fi chipsurile de cartofi, sunt ambalate într-o pungă cu aer suplimentar pentru a păstra textura și a preveni deteriorarea.

De ce se umflă ambalajele alimentelor?

Însă, de cele mai multe ambalaje umflate sunt cauzate de microorganismele care se găsesc în alimentele perisabile și care produc gaz, cum ar fi dioxidul de carbon. Unele dintre aceste microorganisme cauzează stricarea alimentelor, iar altele pot provoca chiar intoxicații alimentare.

Alimentele uscate și cu umiditate scăzută, cum ar fi stafidele sau untul de arahide, sunt mult mai puțin predispuse la această soartă. Asta deoarece conținutul de umiditate din acestea e este mult sub nivelul de care au nevoie microorganismele pentru a se dezvolta.

La ce să fii atent atunci când vrei să consumi un produs:

  • Nu cumpăra produse cu ambalaje umflate;
  • Depozitează alimentele în mod corespunzător;
  • Evită expunerea la căldură extremă sau la lumina soarelui;
  • Nu uita să verifici data de expirare a alimentelor înainte de a le consuma.
Elena Popescu iubește jurnalismul încă din adolescență, atunci când și-a descoperit pasiunea pentru scriitură. Primul job a fost la numai 21 de ani, când lucra ca reporter pentru un ziar săptămânal. ... vezi toate articolele

Citește și