Alimentele care dau INFLAMAȚIE în corp: „Creierul se inflamează”

Publicat: 31 10. 2024, 14:31
Ce alimente pot da inflamații în corp, sursa foto: Envato

Care sunt alimentele care dau inflamație în corp. „Creierul se inflamează”, atrag atenția specialiștii. Dar inflamația cauzată de alimentație este un fenomen pe care puțini îl cunosc în profunzime, dar care poate să aibă efecte grave asupra sănătății.

Aurelian Vasile, specialist naturopat, a explicat la Antena 3 faptul că anumite alimente, cele care se oxidează rapid, pot duce la inflamație în corp.

„Este vorba despre alimentele de la raft, nu vreau să le dau acum denumirea, pentru că pot fi foarte multe”, a spus specialistul, explicând că, pentru unii oameni, glutenuul este un factor declanșator, în timp ce alții pot avea reacții inflamatorii de la lactoză sau cazeină.

„De exemplu, la mine știu că este glutenul, dar la altcineva poate fi lactoza sau cazeina. Până la vârsta de trei ani, fermenții aceia dispar. Noi am consumat astfel de alimente din timpuri străvechi. Este în regulă să le consumi, dar să nu fie baza alimentației tale, pentru că reacțiile pro-inflamatorii, mucusul excesiv, pot crea reacții inflamatorii la nivelul organelor.”, a spus specialistul.

De asemenea, o problemă o reprezintă și uleiurile vegetale bogate în Omega 6. În combinație cu alte alimente, acestea pot induce inflamație la nivelul organelor și chiar al creierului.

„Creierul se inflamează pentru că este un organ și trebuie să îl privim ca pe un organ”, a mai subliniat Aurelian Vasile, evidențiind importanța unei atenții deosebite asupra alimentației pentru sănătatea mentală și fizică. Pe termen lung, consumul acestor alimente fără moderație poate să ducă la diverse probleme de sănătate, de la excesul de mucus și inflamație sistemică șa reacții adeverse la nivelul creierului.

CITEȘTE ȘI:

Cele 8 alimente care sunt mai bune decât MULTIVITAMINELE! Iată de ce trebuie să le consumi

Ce alimente trebuie învelite cu partea lucioasă a foliei de aluminiu. SECRETUL știut de puțină lume

Alimente recomandate de experții în longevitate: „Riscul de deces scade cu 18%”