Prima pagină » Actualitate » ALIMENTELE care ne seacă de energie și duc la oboseală, potrivit medicului Vlad Ciurea. Moleșesc activitatea cerebrală

ALIMENTELE care ne seacă de energie și duc la oboseală, potrivit medicului Vlad Ciurea. Moleșesc activitatea cerebrală

ALIMENTELE care ne seacă de energie și duc la oboseală, potrivit medicului Vlad Ciurea. Moleșesc activitatea cerebrală
Alimentele care molesesc activitatea cerebrala, sursa foto: Envato

Neurochirurgul Vlad Ciurea avertizează cu privire la două produse foarte des consummate de români. Acestea ne seacă de energie și duc la oboseală.

Sunt niște alimente consumate foarte des de români. Însă moderația este cheia, iar Vlad Ciurea a dezvăluit ce anume moleștește activitatea cerebrală.

În primul rând pâinea, căci despre ea este vorba în principal, este alimentul la care mulți nu pot renunța deloc. E drept că este delicioasă, mai ales abia scoasă din cuptor.

Însă medical Vlad Ciurea spune că acest aliment moleșește activitatea cerebrală. Totul stă în cantitate.

„Pâinea, în cantitate mică, este bună. Dar pâinea moleșește activitatea cerebrală. Tot carbohidrat este la bază. Iar amidonul stă la baza carbohidraților. Îmi pare rău, dar astea sunt adevărurile.”, a declarat Vlad Ciurea pentru Antena 3 CNN.

Dar pâinea nu este singurul aliment care duce la moleșirea activității cerebrale. Și cartoful are același efect, cu toate că se numără printre alimentele preferate, inclusiv de către copii. Cu toate că o porție de cartofi prăjiți și cu brânză rasă sună destul de bine, se pare că aceasta nu este deloc benefică pentru sănătate, mai ales nu în cantități mari. Vlad Ciurea susține că nu a mai consumat cartofi de zece ani.

„Cred că de 10 ani nu am mai mâncat. Gust, dar nu mănânc cartofi prăjiți. Cartoful, în general, îl îndepărtez. Știu că acest carbohidrat nu favorizează activitatea cerebrală”, a completat acesta pentru sursa mai sus menționată.

De reținut este că nu terbuie neapărat să excludem aceste alimente din consumul nostru, ci ele trebuie consummate cu moderație, fiind secretul pentru un stil de viață sănătos și echilibrat.

CITEȘTE ȘI:

Mirabela Năstase a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității Hyperion. Vreme de 3 ani a fost redactor la revista VIP, unde a făcut reportaje și interviuri ... vezi toate articolele

Citește și