Jennifer Lopez (J-Lo) arată extraordinar, la 54 de ani, dar se antrenează foarte mult pentru a-și menține silueta, printre antrenamentele sale numărându-se exerciții abdominale, ridicarea greutăților și chiar dansul.
Însă, nici alimentația nu este neglijată. Tocmai de aceea, ea combină cu succes dieta cu fitness-ul. Este foarte atentă la ceea ce mănâncă pentru a se asigura că primește tot ce este mai bun.
„O fac să mănânce foarte curat pentru că are nevoie de o hrană foarte bună și de calitate, pentru toate lucrurile pe care le face. Totul este organic și totul este foarte bine gândit. Ea consumă multe proteine de înaltă calitate și alimente bogate în nutrienți”, spune antrenorul ei, Tracy Anderson.
Hidratarea are și ea un rol foarte important pentru cântăreață. De aceea, bea minimum șapte pahare de apă pe zi și evită alcoolul și cofeina.
„Nu am mai consumat cofeină de ani de zile”, a spus ea la Hollywood Life, potrivit Aleph News.
Consumă doar alimente proaspete și nu există nimic procesat în alimentația ei. Principalele ei surse de proteine sunt albușurile de ou, curcanul alb, pieptul de pui și carnea de vită hrănită cu iarbă.
De asemenea, mănâncă pește pentru a-și lua proteine și omega-3 și 6 și câteva nuci pentru o gustare rapidă și grăsimi sănătoase.
Ea alege doar legume cu frunze verzi și evită morcovii și porumbul, din cauza conținutului mai mare de zahăr. Atunci când nu face o provocare de 10 zile fără zahăr și carbohidrați, J-Lo încorporează carbohidrați complecși în mese, printre preferatele ei numărându-se cartofii dulci, orezul brun, quinoa, pâinea de orez și fulgii de ovăz.
„De-a lungul anilor, am învățat importanța menținerii unei diete mai sănătoase. Cu toate acestea, încă mai mănânc unele dintre alimentele pe care le iubesc, dar cu moderație. Nu mă abțin de la nimic”, spune J-Lo.
Micul dejun: De obicei, prima masă al lui J-Lo este un smoothie bogat în proteine, care conține o doză de pudră de proteine, căpșuni, zmeură, afine, iaurt grecesc, scorțișoară, miere, cuburi de gheață și suc proaspăt de lămâie.
Masa de prânz: „La ora prânzului mor de foame”, spune cântăreața. La prânz mănâncă, adesea, salată cu somon și legume precum broccoli, dovlecei, ardei și vinegretă. Ea a oferit si o rețetă pentru o salată de prânz: varză kale tăiată mărunt cu queso, semințe de dovleac, suc proaspăt de lămâie, ulei de măsline extravirgin și șalote. Pentru o gustare de după-amiază: programul încărcat al lui J.Lo înseamnă că are nevoie de gustări pe care să le consume fiind în mișcare.
„Din moment ce sunt mereu în mișcare, îmi place să am mereu la mine gustări mai sănătoase, cum ar fi fructe sau legume”, spune ea.
Cină: Artista optează, de obicei, pentru proteine asociate cu quinoa. Alternativ, frumoasa vedetă își asociază proteinele cu legume precum varza de Bruxelles sotată și cartof dulce copt.
„De cele mai multe ori este orez și fasole, cele cu care am crescut. Și îmi place carnea de porc și de pui – mai ales în stil portorican!”, spune ea.
FOTO – Profimedia