Potrivit unui studiu al oamenilor de știință, există un aliment bogat în grăsimi și fibre care, odată consumat zilnic, ar putea să reducă riscul de demență cu 16%.
Cercetătorii au efectuat un nou studiu asupra consumului de nuci. Potrivit oamenilor de știință, consumul zilnic al acestui aliment, care este bogat în grăsimi și fibre, ar putea să reducă riscul de demență cu 16%. La acest studiu au participat peste 50.000 de persoane din Regatul Unit. În urma analizei, s-a constatat că persoanele care consumă un pumn de nuci, în fiecare zi, și-ar putea reduce riscul de demență.
Studiul arată că persoanele care au consumat câte 30 de grame de nuci au prezentat o diminuare a riscului de demență cu 16 procente. Dacă alimentul bogat în grăsimi era consumat fără sare, procentajul a crescut la 17%.
Vezi și STUDIU. Epuizarea prin muncă poate duce la incapacitatea de a controla emoțiile
La studiu au participat respondenți care nu erau supraponderali, nu fumează sau consumă alcool zilnic. Studiul a fost publicat în „GeroScience”.
„Studiile viitoare de urmărire pe termen lung, atât cele observaţionale, cât şi studiile clinice, ar trebui să evalueze eficacitatea consumului de nuci ca strategie de prevenire a demenţei la adulţi”, susțin cercetătorii de la Universitatea Castilla-La Mancha din Spania, arată Science Alert.
Nucile conțin grăsimi sănătoase, fibre, potasiu, sodiu și pot reprezenta o sursă de vitamina B2, vitamina E. Mai conțin cupru și fosfor. Potrivit unui site medical, 100 de grame de nuci conțin aproape 15 grame de proteine, 65 de grame de grăsimi (6 grame de acizi grași saturați). Mai conțin 14 grame de carbohidrați și 7 gram de fibre. O sută de grame de nuci mai au 98 mg de calciu, 158 mg de magneziu și 441 mg de potasiu.
Vezi și Care este boala secolului, de fapt. Depresia nu mai ocupă primul loc
Sursă foto: Envato (caracter ilustrativ)