Prima pagină » Actualitate » Alimentul bogat în vitaminele C și B12 care reprezintă o reală sursă de probiotice. Specialiștii recomandă să se consume 200 de grame, zilnic

Alimentul bogat în vitaminele C și B12 care reprezintă o reală sursă de probiotice. Specialiștii recomandă să se consume 200 de grame, zilnic

Alimentul bogat în vitaminele C și B12/ sursă foto: Envato

V-ați gândit care ar putea fi alimentul bogat în vitaminele C și B12 care poate reprezenta o reală sursă de probiotice? Este un aliment des achiziționat de cetățeni, din piață, supermarket sau aprozar, putând fi utilizat în multiple combinații culinare. De altfel, specialiștii recomandă să se cosume în jur de 200 de grame, zilnic, aceasta fiind considerată „porția ideală”. Iată mai jos, în articol, despre ce este vorba!

Îndeosebi în perioada sărbătorilor de iarnă, varza murată, alimentul bogat în vitaminele C și B12, este des achiziționată, preparată și consumată. Potrivit specialiștilor, consumul acestui aliment poate aduce o multitudine de beneficii organismului. Atât varza murată, cât și zeama de varză pot contribui la îmbunătățirea sistemului imunitar. De asemenea, contribuie la îmbunătățirea sistemului digestiv.

Varza murată, alimentul bogat în vitaminele C și B12

De asemenea, varza murată conține probiotice. Acestea sunt sub forma unor microorganisme care au un efect pozitiv asupra sănătății, a sistemului imunitar și a digestiei. De asemenea, probioticele pot ajuta ca nutrienții să fie absorbiți în organism. Varza murată reprezintă o sursă bogată de vitamina C și vitamina B12, ambele ajutând la îmbunătățirea sistemului imunitar și a celulelor. De pildă, se spune despre vitamina B12 că ajută la înlăturarea anemiei și că luptă cu îmbătrânirea.

Totodată, varza murată oferă proprietăți antiinflamatoare și este un aliment recomandat în dieta de zi cu zi. În plus, varza murată se recomandă și celor care doresc să scape de kilogramele în plus.  Unii dintre specialiști recomandă să se consume,  3-5 zile pe săptămână, în jur de 200 de grame de varză, aceasta reprezentând „porția ideală”.

„Cancerul este una dintre bolile în care consumul de varză are rezultate spectaculoase. Studiile efectuate au arătat că varza consumată în stare crudă, gătită rapid sau murată are efecte anticancerigene şi antitumorale. Dacă 3-5 zile pe săptămână consumăm 200 grame de salată de varză ne punem la adăpost de o multitudine de forme de cancer”, explică dr. Cătălin Luca, conform Adevarul.ro.

V-ar putea interesa și:

Sursă foto: Envato – caracter ilustrativ

A căpătat experiență în trustul Intact Media Group și a activat, ulterior, în echipa Kanal D. În 2019 s-a alăturat trustului Gândul Media Network, semnând articole în CIAO, VERDICT, CANCAN ... vezi toate articolele

Citește și