Prima pagină » Actualitate » Alimentul care costă doar 1 leu în România și pe care trebuie să îl mănânci în fiecare zi. Te ajută să slăbești și e bun pentru imunitate
Alimentul care costă doar 1 leu în România și pe care trebuie să îl mănânci în fiecare zi. Te ajută să slăbești și e bun pentru imunitate
Cu toții încercăm, pe cât posibil, să consumăm alimente cât mai sănătoase, dar de foarte multe ori se întâmplă ca alimentul sănătos pe care îl găsim în magazine să fie destul de scump.
Ei bine, există în dieta majorității românilor un aliment care costă în jur de un leu per bucată și este extrem de hrănitor.
Este vorba despre ou, care este recomandat de medici, de la cardiolog și până la nutriționist, iar avantajele acestuia sunt multiple, atât pentru sănătate, cât și pentru buzunar, arată CSID.
Alimentul-minune este foarte comun și poate fi gătit în multe feluri
Ouăle pot fi gătite în foarte multe feluri: poșate, fierte, ochiuri, omletă, umplute etc. Secretul este să nu folosim ulei în exces, iar ouăle să fie însoțite de legume, orice legumă care ne place. Astfel, sistemul imunitar este întărit și ne menține sănătoși în fața infecțiilor virale de sezon.
Mai mult, spre deosebire de ce spun unele voci neavizate, ouăle ne ajută la menținerea siluetei, pentru că sunt foarte sățioase, au foarte puține calorii și nu duc la creșterea colesterolului.
Alte alimente sățioase și benefice pentru sistemul imunitar
Pe lângă ouă, există și alte alimente care sunt benefice pentru sistemul imunitar, dar, în același timp, sunt și sățioasee. Printre alimentele recomandate de nutriționiști se numără:
Supa de pui ajută la fortificarea sistemului imunitar, dar și la combaterea răcelilor. Supa de pui ajută, potrivit unor studii, la încetinirea mișcării neutrofilelor, celulele din sânge care ne apără de infecții, dar care sunt și parțial responsabile de procesele inflamatorii.
Mierea este cunoscută încă din Antichitate pentru beneficiile sale. Potrivit unor studii, aceasta este foarte eficientă în prevenirea infecțiilor, atât bacteriene, cât și virale. Mierea trebuie consumată, totuși, cu măsură, cel mult două lingurițe pe zi, ca urmare a conținutului ridicat de zahăr.
Iaurtul este o sursă excelentă de proteine, carbohidrați și grăsimi sănătoase. Conține o mulțime de probiotice, care ajută la susținerea sistemului imunitar.
Ceaiul verde, la fel ca cel negru, conține flavonoide, care sunt excelenți antioxidanți. Ceaiul verde mai conține și epigalocatechin galat (EGCG), un alt antioxidant puternic. Acesta susține buna funcționare a sistemului imunitar.
Lămâile și portocalele sunt esențiale la schimbarea de sezon. Acestea sunt o sursă naturală de vitamina C, care ajută la întărirea sistemului imunitar, fiind foarte recomandată în infecțiile tractului respirator.