Prima pagină » Actualitate » Alimentul care nu trebuie folosit niciodată în salata Boeuf, potrivit medicului Anca Hâncu

Alimentul care nu trebuie folosit niciodată în salata Boeuf, potrivit medicului Anca Hâncu

Alimentul care nu trebuie folosit niciodată în salata Boeuf, potrivit medicului Anca Hâncu

Medicul nutritionist, Doctor în științe medicale, Anca Hâncu, a spus care este alimentul care nu trebuie folosit niciodată în salata Boeuf.

Nu există sărbătoare tradițională românească sau masă festivă la care să nu existe salată Boeuf. Este atât de gustoasă încât nici nu-ți trebuie un motiv anume pentru a o prepara. Termenul „boeuf” vine din limba franceză și înseamnă „vită”. Cu toate că pare un aliment franțuzesc, salata Boeuf este o specialitate românească. Ingredientele care o fac atât de deliciosă sunt: carnea, de pui, de curcan sau vită, morcovi, pătrunjel, cartofi, țelină, casatraveți murați, maioneza, sare, piper și muștar.

Ca și mod de preparare, după ce s-a fiert carnea și legumele cu puțină sare în apă, se scot din apă și se pun deoaparte într-un castron. Până ce acestea se răcesc, se taie castraveții cubușețe și se storc bine în pumn, apoi se așază într-un lighean. De aceeași mărime se taie și restul legumelor, tot cubulețe. La final, carnea de pui se dă prin mașina de tocat și apoi carnea tocată se adaugă la legumele deja tăiate.

Se adaugă apoi sarea, piperul și câteva linguri de muștar. Se lasă totul deoparte șu se se prepare 500 grame de maioneză. Se pune în salată 3/4 din maioneză și se amestecă. După ce compoziția s-a omogenizat, se poate aranja pe platouri, iar cu ultimul sfert de maioneză rămas și cu alte legume se decorează salata.

Ce să nu mai folosești în salata Boeuf

Deși e cât se poate de gustoasă, ea este considerată însă o adevărată bombă calorică, nefiind prietenoasă cu silueta. Pentru a schimba situația și a o transforma într-un aliment dietetic, medicul Anca Hâncu a dat câteva trucuri. Astfel, potrivit medicului, ar trebui să folosim foarte puțină maioneză și poate să nu conțină deloc carnne. Peste toate însă, medicul Anca Hâncu spune că maioneza ar trebui să lipsească cu desăvârșire de la ornatul salatei.

„Un sfat pentru gospodinele interesate de stilul de viață sănătos, care vor trebui să aibă grijă. Și le-aș recomanda un fel de rețetă. Salata de boeuf poate fi pregătită cu puțină maioneză, poate să nu conțină niciun fel de carne, pentru că vor fi foarte multe preparate cu carne în perioada Crăciunului, poate să aibă cât de multe murături – castraveți murați, dar poate să aibă și gogoșari murați -, și, sigur, pentru gust, să aibă muștar din plin.

La ornare, vă rog din suflet, nu mai folosiți maioneză, pentru că o încărcăm îngrozitor caloric, și încărcăm cu grăsime acel preparat. Ornând cu castraveți murați, salata de boeuf poate deveni un aperitiv echilibrat”, a declarat dr. Anca Hâncu într-un interviu pentru DC News.

CITEȘTE ȘI:

Mirabela Năstase a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității Hyperion. Vreme de 3 ani a fost redactor la revista VIP, unde a făcut reportaje și interviuri ... vezi toate articolele

Citește și