Alimentul care poate fi un inamic pentru sănătate. Scade IMUNITATEA cu 97%, potrivit medicului nutriționist Mihaela Bilic
Consumul unui anumit aliment poate să scadă imunitatea cu 97%, susține medicul nutriționist Mihaela Bilic. Acesta se regăsește în multe produse alimentare, printre acestea numărându-se dulciurile și produsele fast-food. Iată mai jos, în articol, ce se întâmplă în organism dacă vei consuma 100 de grame din acest aliment!
Medicul nutriționist Mihaela Bilic a vorbit despre un aliment care ar putea să se transforme într-un inamic al sănătății. Este vorba despre zahăr, un ingredient care se regăsește în multe produse alimentare, în dulciuri și produsele fast-food. Potrivit dr. Mihaela Bilic, consumul de zahăr poate să scadă imunitatea.
„Fast-food, junk-food, produse semipreparate, dulciuri și prăjituri ultra procesate, sucuri, ronțăieli dulci și sărate… Care este ingredientul comun din toate aceste produse? Zahărul supra-adăugat! Dacă până acum știam că zahărul îngrașă, face carii dentare și crește colesterolul din sânge, aflați că mai nou zahărul scade imunitatea. Există 2 mecanisme negative de acțiune:
Ajuns în intestin, zahărul hrănește virusurile și bacteriile patogene, creează un mediu favorabil dezvoltării acestora. Ori intestinul e responsabil pentru 80% din imunitatea noastră, iar echilibrul dintre bacteriile bune și cele rele determină rezistența organismului la boli. Pe plan local zahărul strică acest echilibru și rezultă așa numita DISBIOZĂ, adică un haos intestinal cu impact imunitar”, a precizat medicul.
Consumul de zahăr determină inflamație și oxidare
Consumul a 100 de grame de zahăr scade imunitatea cu 97%.
„Al doilea efect negativ este la nivel sistemic – zahărul împiedică leucocitele din sânge să neutralizeze agenții toxici din organism. O doză de băutură răcoritoare care (atenție!) conține 7 lingurițe de zahăr, declanșează după numai 5 minute o scădere cu 35% a capacității de fagocitoză a globulelor albe, efect ce durează câteva ore. Cu alte cuvinte leucocitele nu mai pot “mânca” virusurile și bacteriile cauzatoare de boli. Ce efect au 100 grame de zahăr, adică o sticlă de un litru de suc? Scad cu 97% răspunsul imun!
Zahărul nu conține nutrienți, minerale sau vitamine, ci doar calorii goale. El determină inflamație și oxidare, adică “ruginirea” întregului organism. Prin mediul acid pe care îl creează, zahărul fragilizează toate țesuturile și organele, inclusiv sistemul imunitar. Credeați că zahărul ne face viața mai dulce? Ei bine, se pare că de fapt ne îmbolnăvește și ne îmbătrânește!”, a scris dr. Mihaela Bilic pe Facebook.
Sursă foto: Envato / captură video