Prima pagină » Actualitate » Alimentul de post adorat de români, dar care distruge sănătatea, potrivit medicului nutriționist Mihaela Bilic

Alimentul de post adorat de români, dar care distruge sănătatea, potrivit medicului nutriționist Mihaela Bilic

Alimentul de post adorat de români, dar care distruge sănătatea, potrivit medicului nutriționist Mihaela Bilic
Alimentul de post pe care nu trebuie sa-l consumi

Care este alimentul de post adorat de români, dar care distruge sănătatea, potrivit medicului nutriționist, Mihaela Bilic. Pentru că mâine intrăm în Postul Crăciunului și se consumă doar alimente de post, este bine de știut ce anume să evităm, pentru sănătatea noastră.

Postul Crăciunului începe vineri, 15 noiembrie, și durează 40 de zile, până la data de 24 decembrie, cu o zi înainte de Crăciun. În această perioadă, credincioșii se abțin de la consumul anumitor alimente, merg la biserică și respectă anumite tradiții. În post nu se mănâncă alimente de origine animală, cum ar fi carne, ouă și produse lactate.

Astfel, românii caută variante de alimente care pot fi consumate în post. Însă nu orice aliment este sănătos, iar Mihaela Bilic a atras atenția asupra unui aliment considerat de post, care însă este dăunător pentru organism. Este vorba despre margarină, un aliment adorat de români, dar care conține acizi grași trans.

„Margarina, cel mai invocat exemplu atunci când este vorba despre acizii grași trans, dăunători sănătății, a apărut într-o situație de criză, după război, când omenirea nu avea ce să mănânce și nu puteai pune pe pâine un ulei vegetal. Această hidrogenare a lor a avut ca rol transformarea uleiului lichid într-un produs asemănător untului, pe care îl puteai pune pe pâine.

Margarina a început să fie folosită apoi pe scară largă și în industria de panificație – cornuri, sticksuri, biscuiți, prăjituri etc – pentru că este ieftină și are stabilitate mare, însă un aluat este mai bun și mai fraged dacă este făcut cu unt. De aceea, când alegem un produs industrializat mai ieftin trebuie să știm că ar fi bine s-o facem cât mai rar și să consumăm cât mai puțin”, a spus Mihaela Bilic, potrivit Digi24.

Ce alimente pot fi consumate în Postul Crăciunului

În Postul Crăciunului, se recomandă un consum foarte mare de legume. Putem opta, deci, pentru ciuperci, fasole, varză, dar și pentru lapte de migdale sau quinoa. De asemenea, avocado, broccoli, spanac, porumb, conopidă și toate fructele sunt alte alimente foarte bune pentru a posti.

CITEȘTE ȘI:

Mirabela Năstase a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității Hyperion. Vreme de 3 ani a fost redactor la revista VIP, unde a făcut reportaje și interviuri ... vezi toate articolele

Citește și