Prima pagină » Actualitate » Alimentul de POST care poate fi înlocuit cu pâinea. Nutriţioniştii ne spun ce să consumăm ca să evităm kilogramele în plus

Alimentul de POST care poate fi înlocuit cu pâinea. Nutriţioniştii ne spun ce să consumăm ca să evităm kilogramele în plus

Alimentul de POST care poate fi înlocuit cu pâinea. Nutriţioniştii ne spun ce să consumăm ca să evităm kilogramele în plus
Sursa Foto - Caracter ilustrativ: Envato

Postul Crăciunului începe, anul acesta, pe 14 noiembrie şi cei care îl țin trebuie să se gândească foarte bine ce mănâncă pentru că, în lipsa proteinei, tind să consume prea mulţi carbohidraţi.

Acest lucru duce la un exces de kilograme, dar şi carenţe de vitamine. Mai mult, produsele de „post” se dovedesc în mare parte adevărate „bombe colorice” pline de aditivi care ne pun în pericol sănătatea, după cum afirmă nutriţioniştii, citați de observatornews.ro.

Mâncarea de post trebuie sa aibă la bază multe fructe şi legume, ca să vă bucurați de beneficii pentru organism.

Alina Bereczki lucrează în bucătăria unei cafenele din Timișoara şi găteşte cele mai gustoase produse de post, iar humusul este în topul comenzilor făcute de clienţi.

„Primul humus este zatarul, extrem de apreciat. Este facut din naut, sare, piper, usturoi si seminte de zatar. Pe urma, humus de avocado, urmatorul este preferatul meu, cel cu rosii uscate”, spune Alina.

Alimentul de post care poate fi înlocuit cu pâinea

Prânzul de post poate fi completat cu o lipie plină de legume, în loc de pâine sau alte garnituri formate din carbohidraţi care aduc kilograme în plus.

„Recomand un alt produs care la noi se cere foarte des, lipia vegană. Folosim ceapă caramelizată, avocado, roșii uscate la soare, sare si piper pentru gust”, spune Alina.

Cei care mănâncă de post sau doar şi-au impus o alimentaţie mai sănătoasă, pot adăuga un mix de salată și rucola, care poate fi însoţită de un humus aromat.

„Trebuie sa fim foarte atenti la ingredinete deoarece aceste pateuri de post mai contin si aditivi, caragenbati, monoglutamat de sodiu, foarte multa sare, si bineinteles o gramada de conservanti”, spune Olivia Micșa – nutriționist.

Dacă vreți să țineți postul până la capăt, fără probleme de sănătate, ideal ar fi să evitați conservele, iar fructele și legumele să fie atent asociate. Organismul se va simți foarte bine, cu un aport potrivit de proteine, grăsimi și fibre. Din cele 40 de zile post, în 14 este dezlegare la pește.

Sursa Foto – Caracter ilustrativ: Envat

Marian Tănase are o experiență de peste 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, ... vezi toate articolele

Citește și