Alimentul din cămară care nu expiră niciodată. Este bogat în potasiu, oferă beneficii organismului și rămâne comestibil chiar și după mulți ani

Publicat: 08 10. 2024, 13:49
Actualizat: 08 10. 2024, 13:52

Alimentul din cămară care nu expiră niciodată. Există o serie de produse alimentare care pot fi consumate chiar și la scurt timp după termenul de valabilitate, însă acest aspect este favorizat de condițiile optime de depozitare. De altfel, există un aliment care poate fi depozitat ani la rând în debara, pe raftul din bucătărie sau în beci și care poate fi consumat oricând. Nu are termen de valabilitate, este bogat în potasiu și oferă organismului beneficii multiple. De altfel, este recomandat de specialiștii în nutriție pentru a fi integrat în dieta zilnică. Desigur, precum în cazul oricărui aliment, trebuie consumat în cantitate moderată. Iată mai jos detaliile!

Este adevărat că anumite alimente nu pot fi consumate după termenul de valabilitate. Nu doar că își pierd din proprietăți, însă se pot altera, aspect regăsit îndeosebi în cazul produselor alimentare care necesită condiții speciale de depozitare și de consum. Totuși, astăzi, în atenție există un alt produs alimentar, recomandat de specialiștii în nutriție să fie integrat în dieta zilnică.

De data aceasta, în atenție se află mierea, alimentul din cămară care nu expiră niciodată. Potrivit a1.ro, pentru că are umiditate scăzută, bacteriile nu supraviețuiesc, iar conținutul nu se alterează. Un fenomen care ar putea avea loc este cristalizarea sau fermentarea în timp a mierii, însă și aceste două aspecte depind de alți factori. Expunerea la umiditate ridicată poate să afecteze calitatea și textura mierii.

Vezi și  ALIMENTUL minune, recomandat de cardiologi, pentru protejarea inimii

Mierea oferă beneficii multiple organismului / sursă foto: Envato

Vezi și Alimentul banal din cămară care îți protejează sănătatea pe timpul iernii. Este bogat în vitamina B12 și ajută la detoxifiere

Mierea, alimentul din cămară care nu expiră niciodată

Mierea este recomandată spre consum, mai ales că oferă organismului beneficii multiple. Are un conținut ridicat de potasiu. O mulțime de minerale se regăsesc în borcanele cu miere mai închisă la culoare, susțin specialiștii. De altfel, alimentul-minune mai prezintă în compoziție fosfor, siliciu, sulf, magneziu, cupru, fier și mangan. Chiar și după mai mulți ani, acest aliment rămâne comestibil, mai ales dacă este depozitat corespunzător.

Sursă foto: Envato (caracter ilustrativ)