Prima pagină » Actualitate » Alimentul la care trebuie să RENUNȚI definitiv dacă vrei să trăiești până la 100 de ani

Alimentul la care trebuie să RENUNȚI definitiv dacă vrei să trăiești până la 100 de ani

Alimentul la care trebuie să RENUNȚI definitiv dacă vrei să trăiești până la 100 de ani
Foto: PROFIMEDIA

Consumăm în fiecare zi tot mai multe alimente care ne pot afecta serios sănătatea, dar, înainte de toate, cel mai nociv este carnea procesată.

Medicii avertizează că acest aliment poate afecta grav sănătatea, până la cancer.

Carnea procesată, adică salamul, cârnații, crenvurștii, parizerul, ar trebui eliminate complet din dietă, cu toate că este o gustare facilă.

Ar fi ideal să o înlocuim cu carne de pasăre BIO, fiartă sau gătită la cuptor. Cei care vor neapărat să consume multă carne roșie trebuie să fie atenți la sănătatea lor: carnea procesată și cea neprocesată pot scurta viața consumatorilor, avertizează medicii.

Potrivit unui material din prestigioasa revistă „American Journal of Clinical Nutrition”, riscul de mortalitate este mai mare după consumul excesiv al cărnii.

20% dintre subiecți au murit, între timp

Medicii suedezi au studiat 76.645 de bărbați și femei, pentru a descoperi ce legătură există între consumul de carne roșie și scăderea speranței de viață.

În categoria cărnii procesate pot fi incluse, printre altele, cârnații și mezelurile. Experții avertizează asupra pericolului legat atât de carnea de porc, cât și de cea de vită.

Trebuie spus însă că ei au studiat efectele acestui aliment popular asupra consumatorilor timp de 15 ani, înterval în care 20% dintre subiecți au…murit.

Comparativ cu cei care nu au consumat carne, persoanele care au mâncat circa 300 de grame zilnic au trăit cu circa doi ani mai puțin.

De exemplu, 100 de grame de carne procesată consumată zilnic a însemnat o reducere a vieții cu aproximativ nouă luni.

Carne procesată și carnea neprocesată ar putea avea efecte diferite asupra mortalității, scrie foxnews.com.

Carnea roșie este o sursă de zinc și proteine, dar procesarea ei are drept rezultat apariția unor elemente care pot „umbri” efectele pozitive.

Totuși, specialiștii afirmă că este nevoie de mai multe studii care să arate cum afectează carnea roșie neprocesată sănătatea oamenilor, căci mecanismul acțiunii ei asupra organismului uman nu este suficient de clar.

Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții ... vezi toate articolele

Citește și