Prima pagină » Actualitate » All-inclusive în România. De ce familiile cu copii preferă LITORALUL românesc / 70% din locurile de CAZARE sunt ocupate

All-inclusive în România. De ce familiile cu copii preferă LITORALUL românesc / 70% din locurile de CAZARE sunt ocupate

În contextul vacanțelor de vară, tot mai mulți părinți aleg hotelurile all inclusive de pe litoralul românesc ca destinație de vacanță pentru întreaga familie. Aceste unități de cazare oferă pachete complete de servicii, fiind ideale pentru familiile cu copii mici care doresc să se bucure de un concediu fără griji.

Litoralul românesc dispune de aproape 30.000 de locuri de cazare în peste 50 de hoteluri care oferă servicii all inclusive, potrivit Euronews. În această perioadă, toate locurile sunt ocupate la capacitate maximă, majoritatea turiștilor fiind familii cu copii mici.

De ce turiștii aleg vacanțele pe litoralul românesc

Deși mulți turiști sunt obișnuiți cu vacanțele în străinătate, distanțele lungi și călătoriile cu avionul nu sunt întotdeauna pe placul celor mici. De asemenea, teama că micuții s-ar putea îmbolnăvi în locuri departe de casă îi face pe părinți să prefere destinațiile interne. Cristina Șmadici, o turistă și mamă a trei copii, explică:

„Fiind mamă de trei copii, mai temătoare, îmi este frică să nu se îmbolnăvească. Nu știu, să facă ceva. Să ajungă în spital. Cea mare este cu alergii. Mâncarea este diferită față de noastră. Măcar aici știu ce mănâncă, ce-i dau”, spune aceasta.

Prețurile pe litoralul românesc

Mulți turiști se plâng de faptul că vacanțele all inclusive pe litoralul românesc sunt adesea mai scumpe decât în alte destinații din străinătate.

„În Creta a fost mai ieftin. Cu tot cu avion, cu tot, cu transferul cu totul, 7 zile am plătit 1.500 de euro. Aici, la Mamaia, patru nopți 4.600 lei”, spune Radu Ion, turist.

Cu toate acestea, gustul mâncării de acasă și siguranța pe care o simt părinții sunt argumente puternice pentru alegerea litoralului românesc.

Oferta culinară

Hotelierii de pe litoralul românesc pun un mare accent pe oferirea preparatelor culinare tradiționale care sunt pe gustul tuturor. Ramona Razvnatovski, manager al unui hotel all inclusive, subliniază:

„Avem o gamă diversificată de mâncăruri pentru toată lumea, pentru toate gusturile, pentru copii, pentru tineri, pentru cei mai în vârstă. Știți că mănâncă mai necondimentat, mai fără sare. Peștele nu le lipsește de la toate mesele”, spune aceasta.

Costurile pentru pachetele all-inclusive

Costurile pentru pachetele all inclusive variază în funcție de tipul de cameră și perioada aleasă. Cei care fac rezervări din timp beneficiază de prețuri mai avantajoase. Alina Petrea, manager al unui complex all inclusive, explică:

„Ca și pachet de all inclusive per adult ar fi undeva la aproximativ 50 euro pe zi, incluzând toate mesele, băuturi alcoolice și non-alcoolice, atât pe perioada servirii meselor, cât și la barurile din complex”, a spus aceasta pentru Euronews.

Creșterea cererii pentru hotelurile all-inclusive

Agențiile de turism au observat o creștere semnificativă a cererii pentru hotelurile all inclusive în ultimii ani. Corina Martin, director al unei agenții de turism, comentează:

„Foarte multe rezervări în ultimii ani, pe măsură ce mai multe hoteluri și resorturi au dezvoltat acest regim all-inclusive. Românii sunt amatori, mai ales atunci când vorbim de familiile cu copii pentru că, deși uneori prețurile se apropie per total, servicii și vacanță, de tarifele pe care ei le-ar plăti în alte destinații externe, sigur că preferă siguranța și confortul, deplasarea mult mai scurtă până pe litoralul românesc, acasă”, a explicat aceasta.

Cele mai populare stațiuni pentru hotelurile all inclusive de pe litoralul românesc sunt Mamaia, Neptun, Olimp, Venus și Saturn.

Sursă video: Euronews

Sursă foto: Shutterstock

CITEȘTE ȘI:

STAȚIUNEA de pe litoral care atrage mii de turiști cu prețuri mici în mijlocul sezonului estival. Sezlongul, de 4 ori mai ieftin ca în Mamaia

În Mamaia, și la autoservire e scump! Cât costă o porție de hamsii și o bucată de mămăligă

Câți lei costă o CIORBĂ de burtă, la „împinge tava” din Eforie Nord. Turiștii au crezut că este o eroare

Absolventă a Universității București, Facultatea de Litere, Silvia Tudor și-a început cariera ca editor în cadrul agenției de presă MEDIAFAX, evoluând ulterior în rolul de coordonator al departamentului ... vezi toate articolele

Citește și