Alți doi pacienți au fost externați miercuri în urma tragediei de la Crevedia. Ministrul Rafila a vizitat miercuri victimele internate la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, menționând însă că deși starea acestora este stabilă, nu înseamnă că prognosticul s-a schimbat, având în vedere că au peste 90% suprafaţa corporală arsă.
Ministrul Alexandru Rafila a vizitat miercuri pacienții Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti, victime ale exploziei de la Crevedia, 3 dintre aceștia aflându-se în stare critică:
„Starea este stabilă, dar asta nu înseamnă că prognosticul s-a schimbat. Au peste 90% suprafaţă corporală arsă şi lucrul acesta pune probleme foarte serioase pentru perspectivă”, a spus ministrul la Antena 3, potrivit Agerpres.
„Am avut o scurtă discuţie şi cu aparţinătorii câtorva dintre aceşti pacienţi de aici şi de la Bagdasar, să vedem ce probleme au, inclusiv a câtorva dintre pacienţii care sunt transferaţi în străinătate încât să poată să îi însoţească, să aibă cele mai bune condiţii din punct de vedere medical şi din punct de vedere psihologic”, a mai transmis ministrul.
La momentul acesta 19 victime au fost salvate din totalul de 58, 12 pacienți fiind transferați la spitale din afara țării, 3 se află în continuare în stare critică, iar 22 dintre pacienți se află în stare medie sau ușoară. Din păcate două persoane au decedat în urma exploziei.
Victimele accidentului de la Crevedia sunt internate și în spitalele din Belgia, Italia, Germania, Austria și Norvegia.
Ancheta privind exploziile de la Crevedia a fost preluată de Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție, fiind coordonată de procurorul Marius Iacob, care a instrumentat incendiile de la Maternitatea Giulești și Piatra Neamț, dar și cazul Elodia.
Un al doilea dosar deschis după exploziile de la Crevedia este instrumentat de Parchetul Curții Militare de Apel București și vizează modul de intervenția a pompierilor la depozitul GPL. Dosarul este deschis procedural în astfel de cazuri, pentru posibile infracțiuni de neluare și nerespectare a măsurilor de protecția muncii și vătămare corporală din culpă, dar asta nu înseamnă că au existat indicii că s-a greșit cu ceva sau că existau suspiciuni că pompierii nu și-a făcut treaba.
Alte două dosare au fost deschise la Direcția Națională Anticorupție, în urma sesizărilor din oficiu, având ca obiect săvârșirea de către funcționari publici a unor presupuse infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, în legătură cu autorizarea stației GPL din Crevedia.