Alți opt „fugari” au fost aduși în țară în ultimele zile. Alina Gorghiu: „Între ei se află unul dintre cei trei suspecți în cazul crimei din Sibiu”
Alți șapte „fugari” au fost aduși în țară în ultimele zile, anunță, sâmbătă, ministrul Justiției, Alina Gorghiu. Între ei se află unul dintre cei trei suspecți în cazul crimei din Sibiu, care a fost escortat în România în noaptea de vineri spre sâmbătă.
„Germania, Finlanda, Marea Britanie, Olanda! Dacă vă întrebați ce legătură au cu România, acum pe final de an, vă spun că sunt statele de unde am adus alți fugari.
Azi-noapte a fost adus în țară, din Marea Britanie, unul dintre suspecții crimei de la Sibiu. Este vorba despre Ghiță Laurențiu, cercetat penal pentru omor calificat și tâlhărie calificată. (GÂNDUL a relatat despre acest subiect aici…) Pe 6 noiembrie, el și alți doi bărbați au intrat în casa unui om de afaceri din Sibiu pentru a fura bunuri de valoare. Cei trei au aplicat lovituri bărbatului rezultând în decesul acestuia”, a scris, sâmbătă, pe Facebook, Alina Gorghiu.
Alți șapte „fugari” au fost aduși în România
„Totodată, în intervalul 27 – 30 decembrie, au fost aduși în țară alți 7 fugari.
- Hanțig Mihai-Nicolae, adus din Germania, condamnat la 4 ani de închisoare, pentru distrugere;
- Petrean Florin-Emanuel, adus din Germania, condamnat la 2 ani și 5 luni de închisoare, pentru infracțiuni rutiere;
- Cujba Ioan-Alexandru, adus din Germania, condamnat la 2 ani, o lună și 20 de zile de închisoare, pentru furt calificat și infracțiuni rutiere;
- Corlățan Daniel, adus din Finlanda, condamnat la 2 ani de închisoare, pentru furt calificat și infracțiuni rutiere;
- Sârbu Constantin, adus din Olanda, condamnat la 1 an și 6 luni de închisoare, pentru lovire sau alte violențe;
- Bercu Eduard Constantin, adus din Marea Britanie, condamnat la 1 an și 4 luni, pentru infracțiuni rutiere;
- Vartan Constantin, adus din Marea Britanie, condamnat la 11 luni de închisoare, pentru loviri sau alte violențe.
2023 a fost un an al provocărilor, prin prisma diferitelor fenomene și comportamente infracționale care au luat amploare. Însă au fost făcuți pași importanți prin modificări legislative menite să prevină și să stopeze unele dintre aceste provocări: traficul de droguri și fugarii.
Aducerea în țară a fugarilor presupune un efort complex, conjugat și continuu. Iar rezultatele sunt vizibile. Și pentru asta, mulțumesc tuturor instituțiilor implicate, pentru modul în care au cooperat și acționat. Vom continua să facem la fel și în 2024!”, a conchis ministrul Justiției.