Am descoperit 10 motive pentru care, de fapt, Marcel Ciolacu e mai MOLDOVEAN decât moldovenii! Chiar nu știai nimic din aceste lucruri!

Publicat: 27 04. 2024, 00:02
Actualizat: 27 04. 2024, 00:10

Premierul Marcel Ciolacu s-a autodeclarat moldovean „cu toate că Buzăul nu este în Moldova” cu doar câteva zile înainte ca gluma făcută joi la Timişoara să facă ocolul mediatic al României în mai puțin de 24 de ore. Este sau nu este Marcel Ciolacu moldovean? Și dacă da, cât de moldovean? Gândul a descoperit 10 motive pentru care liderul PSD este, de fapt, mai moldovean decât moldovenii. 

Aflat, pe 5 aprilie, anul acesta, la Bârlad, pentru a urmări stadiul lucrării de infrastructură rutieră la centura ocolitoare a municipiului, Marcel Ciolacu a susținut că este moldovean, deși „Buzăul nu este în Moldova”.

Mă bucur că în sfârşit vorbim de autostrada Moldovei şi am văzut împreună azi cu domnul ministru (Grindeanu – n.r.) că pe anumite porţiuni suntem la stratul doi. S-a făcut o mare nedreptate Moldovei, pentru că este ultima, şi iar trebuie s-o spun, a venit un bănăţean să ne facă nouă autostradă, cu toate că Buzăul nu e în Moldova. –  Marcel Ciolacu

Dincolo de disputa istorică privind locul exact în care se termină Muntenia (Țara Românească) și începe Moldova – a cărei cheie de boltă este dilema dacă Buzăul se află sau nu în Moldova – iată cele 10 motive pentru care Ciolacu are argumente cât se poate de serioase să se considere moldovean:

1. Mama premierului, care s-a stins în august 2022 din cauza unei boli nemiloase, era născută în Tecuci (județul Galați).

2. Liderul PSD este un fervent pelerin al mănăstirilor din nordul Moldovei, zonă despre care a afirmat mereu că ”Bucovina și Suceava sunt un tărâm rupt din rai, un tărâm plin de credință”

3. Este unul dintre inițiatorii Legii 171/16.12.2014 pentru declararea zilei de 24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române – ca zi de sărbătoare naţională.

Zece ani mai târziu, pe 24 ianuarie 2024, Ciolacu a subliniat importanța Autostrăzii Moldovei, care aduce unirea economică efectivă a Moldovei cu restul țării și va conduce la dezvoltarea rapidă a zonei.

„În primul rând, Unirea pe care marele Cuza a dorit-o devine realitate prin Autostrada Moldovei. Unirea economică efectivă a Moldovei cu restul țării va conduce, în sfârșit, la dezvoltarea rapidă a zonei, prin creșterea investițiilor și crearea de noi locuri de muncă, mai bine plătite”, a spus  Marcel Ciolacu.

4. „Eu chiar vă iubesc, mai ales într-o zi atât de aleasă”, le-a spus Marcel Ciolacu românilor care au venit să ia parte la manifestările dedicate Micii Uniri, în timp ce era huiduit la Iași în 24 ianuarie 2023, de simpatizanții AUR, care a organizat un marş, în frunte cu George Simion.

„De fiecare dată am demonstrat că doar uniţi putem depăşi orice obstacole. Doar împreună putem crea un viitor mai bun”, a spus, la acel moment, Marcel Ciolacu.

5. Premierul a fost decorat cu Ordinul „Crucea Bucovinei” la începutul lunii aprilie 2024, la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”, unde a primit și o icoană a Sf. Ioan cel Nou de la Suceava. Este cea mai înaltă distincție din eparhie

6. În martie anul acesta, Marcel Ciolacu a remarcat, la Iași, modul în care s-au dezvoltat lucrările de infrastructură în județ și în municipiu, și a admis că decalajul economic cu care se confruntă Moldova este rezultatul unor „priorități” care au dus la o dezvoltare inechitabilă a României. Ciolacu a notat că se lucrează la autostrada Moldovei A7 (Ploieşti-Paşcani) şi că Iaşiul va fi primul municipiu care va fi legat de două autostrăzi, respectiv A7 şi A8 (autostrada Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş). De asemenea, premierul a precizat că „noi ne-am făcut priorităţile” şi tot noi ”am dezvoltat inechitabil România”, dar că este datoria statului să intervină şi să echilibreze lucrurile.

”După 32 de ani, bănăţean aşa cum e, Sorin Grindeanu (ministrul Transporturilor – n.r.) a reuşit să deblocheze autostrada Moldovei. Se face autostrada Moldovei. Municipiul Iaşi va fi primul municipiu care va avea legătură şi ieşire la două autostrăzi. În municipiul Iaşi s-a terminat aeroportul. În municipiul iaşi, după 15 ani s-a semnat şi pe 19 aprilie am înţeles de la constructor o să bage buldozerul pentru primul spital regional din România. Acestea sunt lucrurile pe care trebuie să le spunem oamenilor. Nu mai putem să le transmitem negativ, nu mai putem încontinuu ca singuri că ne distrugem minunea de ţară pe care o avem”, a afirmat Marcel Ciolacu la  Conferinţa Judeţeană a PSD Iaşi din 9 martie 2024.

”Ne-au plecat prea mult copiii din ţară, în special din zona Moldovei. Avem peste cinci milioane de români în diaspora. De ce? Pentru că nu am avut infrastructură. Pentru că nu avem servicii publice cum ni le dorim cu toţii”, a adăugat Marcel Ciolacu.

7. Marcel Ciolacu a precizat în martie, că dorește ca firmele din IT din Iași să fie partenere cu statul în toate proiectele de digitalizare a administrației publice. El a subliniat că în Iași există deja un hub IT deosebit, care a avut un impact economic semnificativ în întreaga regiune.

„Vreau ca firmele din IT să fie partenere cu statul în toate proiectele de digitalizare a administrației publice”, a spus Ciolacu.

 

8. Aflat, pe 5 aprilie anul acesta, la Vaslui pentru lansarea candidaților social-democrați la primării și consiliu județean,  Ciolacu  a vorbit din nou despre importanța dezvoltării infrastructurii mari în zona Moldoveni. El a afirmat că, o dată ce autostrăzile vor începe să capete contur, cei mai mulți români se vor întoarce în țară.

De asemenea, Marcel Ciolacu a subliniat faptul că, pentru prima dată în istorie, s-a constatat importanța acestei zone, lucru care a fost remarcat până la Bruxelles, odată cu alocarea de fonduri prin PNRR.

Până acum, nu au trecut aceste investiții. Se pare că, odată cu războiul din Ucraina, s-a văzut utilitatea Moldovei, chiar la Bruxelles. – Marcel Ciolacu

9. Marcel Ciolacu a declarat pe 5 aprilie 2024, în timpul unei vizite în municipiul Bârlad, că Moldovei i s-a făcut până acum o mare nedreptate prin întârzierea lucrărilor la o autostradă care să traverseze această regiune. Alături de ministrul Sorin Grindeanu, şi ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, premierul a inspectat lucrării de infrastructură rutieră la centura ocolitoare a municipiului Bârlad.

„Am venit cu domnul ministru să vedem şi lucrările la Autostrada Moldovei. Nu putem vedea tabloul închis decât facem şi centurile oraşelor importante din Moldova(…) Mă bucur că în sfârşit vorbim de autostrada Moldovei şi am văzut împreună azi cu domnul ministru (Grindeanu – n.r.) că pe anumite porţiuni suntem la stratul doi. S-a făcut o mare nedreptate Moldovei, pentru că este ultima, şi iar trebuie s-o spun, a venit un bănăţean să ne facă nouă autostradă, cu toate că Buzăul nu e în Moldova. Important e că lucrurile sunt şi există un progres evident. Nu mai vorbim de poveşti, vorbim de lucruri palpabile”, a spus premierul Ciolacu.

10. În februarie 2022, șeful PSD a fost, declarat, referindu-se fabrica de Antibiotice din Iaşi, că “astăzi am învățat o mare lecție de patriotism economic de la o companie de mare tradiție în industria farmaceutică românească”.

Însoţit de doi miniştri importanţi, ministrul Agriculturii şi ministrul Finanţelor, Marcel Ciolacu a declarat că va pleda pentru noi investiții în compania românească.

“Astăzi am învățat o mare lecție de patriotism economic de la o companie de mare tradiție în industria farmaceutică românească. Cu un management eficient a reușit să deschidă o nouă secție, în plină pandemie. Un trecut plin de realizări nu este însă suficient! Sunt necesare noi investiții pentru a produce cât mai multe medicamente accesibile pentru toți românii iar la Ministerul Sănătății și Ministerul Finanțelor există întreaga susținere pentru o strategie de dezvoltare continuă”, a spus Ciolacu.

Citește și:

Ciolacu cere scuze MOLDOVENILOR. „Buzăul nu e în Moldova şi vă rog să nu mă jigniţi”, a fost o glumă, postează premierul

Marcel Ciolacu, despre declarațiile Gabrielei Firea că ,,a trecut vremea independenților”: ,,Îmi dau și eu demisia și devin independent”

Marcel Ciolacu încheie „DIALOGUL” cu Piedone / „Nu împarte nimeni niciun vot”