Prima pagină » Actualitate » Am făcut calculul complet! Câți bani trebuie să câștigi pentru a putea fi considerat BOGAT în România, de fapt

Am făcut calculul complet! Câți bani trebuie să câștigi pentru a putea fi considerat BOGAT în România, de fapt

Am făcut calculul complet! Câți bani trebuie să câștigi pentru a putea fi considerat BOGAT în România, de fapt

Statutul de om bogat raportat la cifrele din cont este relativ, în raport cu țara în care trăiește persoana respectivă și cu nivelul de trai mediu din locul respectiv. Pentru a intra în cei 1% cei mai bogați din Monaco, averea unei persoane trebuie să atingă niveluri de opt cifre, în timp ce în România, suma necesară pare mai accesibilă.

O persoană care locuiește în România are nevoie de o avere cu puțin peste jumătate de milion de dolari, care e suficientă pentru a fi considerat bogat, scrie Money Review.

Potrivit datelor agenției internaționale imobiliare Knight Frank, pragul pentru ca cineva să intre în cei 1% cei mai bogați oameni din Monaco este de 12,4 milioane de dolari. Semnificativ mai scăzut, dar încă ridicat este „pragul” pentru cei 1% cei mai bogați din Elveția (6,6 milioane de dolari) și Australia (5,5 milioane de dolari). În SUA, este nevoie de 5,1 milioane de dolari pentru a te alătura clubului celor cu adevărat bogați.

Potrivit Bloomberg, datele confirmă că pandemia și creșterea costului vieții au mărit decalajul dintre țările bogate și cele sărace. Pentru a intra în top 1% în Monaco este nevoie de o avere de cel puțin 200 de ori mai mare decât cei doar 57.000 de dolari necesari pentru a fi considerat bogat în Filipine.

Gospodăriile cu venituri scăzute din întreaga lume resimt povara inflației, fiind obligate să cheltuiască mai mult din veniturile disponibile pentru a-și satisface nevoile de hrană și de locuință. Pe de altă parte, cei mai bogați 500 de oameni din lume și-au mărit averea totală cu aproape 600 de miliarde de dolari în acest an, potrivit Bloomberg Billionaires Index, cel mai mare câștig fiind înregistrat de directorul Meta și fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg.

„Inegalitatea în creștere la nivel internațional ar putea face ca această categorie să intre în vizor – în special cu ideea unei impozitări mai mari a activelor acestora și chiar pentru emisii de noxe”, notează Flora Harley a lui Knight Frank.

Citește și