Aproape că nu există familie care să nu aibă televizor la ea acasă, acesta fiind cel mai la încemână mod de relaxare. Însă, te-ai întrebat, vreodată, câți lei te costă, de fapt, să te uiți o oră la televizor, la tine acasă?
Potrivit ”Digitalization Report Video”, fiecare gospodărie avea 1,57 televizoare în 2020. Cu toate astea, tinerii sub 30 de ani își pierd tot mai mult interesul pentru un televizor. Aladar, statistic vorbind, fiecare a șasea persoană cu vârsta cuprinsă între 20 și 29 de ani nu mai are televizor.
Însă, în gospodăriile cu televizor, acest lucru aduce o contribuție semnificativă la costurile anuale de energie electrică, relatează RUHR24.
Pentru a calcula consumul real de energie, trebuie luați în considerare mai mulți factori. Televizoarele cu plasmă și televizoarele cu tub sunt niște adevărați consumatoare de putere. În general, nu ar trebui să utilizați funcția de stand-by, deoarece în această stare televizorul continuă să consume energie electrică. Dacă ascultați și radioul la televizor, ar trebui să treceți la un radio clasic din cauza consumului de energie mai mare al televizorului, scrie ziarulromanesc.de.
În plus, și dimensiunea televizorului contează. Cu cât televizorul și rezoluția ecranului sunt mai mari, cu atât consumul de energie este mai mare. Acest lucru este vizibil în special pe ecranele LCD iluminate din spate.
Deci, dacă doriți să economisiți energie electrică, conform BMWK, ar trebui să acordați atenție dimensiunii și etichetei de eficiență energetică. Precum și consumului de energie, care este specificat pentru 100 de ore de utilizare.
Așadar, la un calcul simplu, 29 eurocenti pe ora = 0.14 lei /, așadar pe ora un televizor consumă, în medie, 14 bani.