Am vorbit cu antreprenorul care l-a PROVOCAT pe Marcel Ciolacu. Lucian: ,,Am vrut să vadă că noi, românii, facem lucruri minunate”

Publicat: 20/10/2024, 17:11

Lucian Florea, proprietarul lanțului de fast-food românesc FryDay, care i-a transmis o invitație pe o rețea socială premierului Marcel Ciolacu și care a rămas fără cuvinte când a și fost vizitat de șeful Executivului, a stat de vorbă cu noi. Lucian a fost invitat duminică să urce pe scenă la lansarea programului cu care președintele PSD și-a propus să câștige alegerile prezidențiale.

Imediat după ce Lucian Florea a coborât de pe scenă, l-am întrebat care a fost prima întâlnire pe care a avut-o cu Marcel Ciolacu și dacă se gândește să intre în politică.

Care a fost prima întâlnire cu domnul premier Marcel Ciolacu?

Prima întâlnire cu domnul premier a fost atunci când a vizitat restaurantul nostru din București, în urma invitației pe care i-am făcut-o în spațiu online, după ce a consumat produsele McDonalds, pentru că am vrut să îl invit pe dumnealui să vadă că și noi, românii, facem lucruri minunate și putem concura cu cei mari, internaționali.

Vă gândiți să intrați în politică, odată cu această ocazie?

Nu. Așa cum am spus, antreprenorii sunt apolitici, nu au o culoare politică, însă am spus și pe scenă o repet și acum, așa cum companiile mari, mici sau cum or fi ele de scalate sau nu, au în spate oameni și sunt conduse de oameni. Cred cu tărie că și în spatele partidelor politice există oameni, indiferent de doctrine sau direcții pe care le dau partidele politice. Noi trebuie să alegem un președinte pentru care partidul său să fie România.

Ce v-ați dori de la viitorul președinte al țării?

Ați observat că am punctat foarte clar în direcția de scalare ne dorim măsuri fiscale care să fie luate cu atenție, pentru a nu brutaliza și mai mult decât a fost făcut în ultima perioadă sistemul fiscal din România. Antreprenorii români riscă să absoarbă în marje și atunci companiile românești nu vor mai fi profitabile. Deopotrivă, cei ca mine sau cei care nu vor să absoarbă vor duce în preț și atunci va fi inflație și ați observat că pe scenă am spus clar și răspicat avem nevoie de măsuri fiscale care să ne ajute să reinvestim profitul. Cu spectru mai larg, el există, dar la un spectru restrâns. Practic ne dorim predictibilitate de la mediu economic din România, pentru că noi trebuie să creștem sănătoși și să punem umărul la plata taxelor și impozitelor din România pentru a putea să ne plătim pensiile părinților și a bunicilor noștri.

Care ar fi mesajul pentru toți politicienii din România și dacă v-ați gândit să adresați și alte provocări altor politicieni în viitor?

Mesajul este să conducă România antreprenorial, să facă front comun și punte cu noi, să ne asculte. Și dacă au posibilitatea să își pună consilieri și oameni la firul ierbii în toate cele 23 de industrii, poate o fiscalitate particularizată pe industria ar fi eficientă și benefică pentru a putea ajuta companiile românești să performeze, nu doar să opereze mediocru. Sunt foarte multe companii românești care nu au profitabilitate sau sunt foarte puțin profitabile. Indicatorul unui antreprenor este profitabilitatea și atunci avem nevoie de o predictibilitate și de foarte, foarte multă înțelegere atunci când și noi vociferăm și ieșim în fața lor și le solicităm să fie îngăduitori cu măsurile fiscale, să fie progresive.

CITEȘTE ȘI:

Marcel Ciolacu răspunde PROVOCĂRII lui Lucian de la FryDay cu un MESAJ pe tricou, adresat lui Ciucă. Lucian: ,,Nu am crezut că o dați curs invitației”

Cristina Corpaci
Reporter politic, acreditat la Guvern. În presă din 2004. Am lucrat la TVR, Rol.ro, Realitatea.net, Realitatea TV, Mediafax.ro, B1 TV, România Liberă. Doctorandă mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ucis din întâmplare cu o lovitură de tanc. Cum a ajuns să fie lichidat liderul...
Am făcut calculul! Câți lei primește un român, după recalculare, dacă a lucrat 40 de...
FOTO. Miliardarul de 74 de ani se iubește cu o femeie care e cu 30...
Acuzații la alegerile din Republica Moldova. La Moscova se cumpără voturi cu geci cu inscripția...
Visul „secret” al Deliei Budeanu! A murit cu acest regret! De ce nu și-a putut...
Cu câți bani rămâne un român dintr-un salariu brut de 1.000 de euro: România este...
Operație de prelevare de organe oprită pentru că pacientul „dădea prea multe semne de viață”
Top 50 vedete jucăușe și provocatoare în poziții care mai de care! Iuliana Luciu, Geanina...
Meteorologii Accuweather au anunțat cum va fi vremea în lunile următoare. Vom avea parte de...
Câţi bani face de-a lungul vieţii un absolvent de liceu, faţă de un român care...
"E primul pas spre un război mondial". Cei 10.000 de soldați din Coreea de Nord...
„Respiră, mami, respiră, Maria” Declarațiile cutremurătoare ale martorilor accidentului din Brăila. Băieţelul de șase ani...
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Circulație GREȘITĂ în sensul giratoriu! Regulile pun în continuare probleme unora dintre șoferi
Musk oferă câte un milion de dolari în fiecare zi americanilor care semnează o petiţie...
MAXIMUL solar este în plină desfășurare! Ce înseamnă asta?
Cresc pensiile garantat pe 1 ianuarie. Se știe procentul. Ministrul Muncii, anunț făcut la TV
Săndel Bălan, declarații despre spectacolul Andreei Bălan
Clipul care te va emoționa până la lacrimi! Cum a fost răsplătită o tânără româncă...
VIDEO Adrian Marțian și-a găsit copiii! Cei trei minori au spus adevărul: "Am ajuns la...
Mesajul Oanei Roman, de la căpătâiul mormântului mamei sale
Horoscop săptămânal 21 octombrie - 27 octombrie 2024: Leii sunt sfătuiți să fie atenți cu...
BANCUL ZILEI. Bulă: – Vreau să-mi tatuați numele iubitei mele acolo, jos!
De ce ne plac carbohidrații? Originile preced agricultura și poate chiar despărțirea noastră de neanderthalieni