Ambulanța Bihor este din nou în doliu, după ce încă un angajat a fost răpus de Covid-19

Publicat: 02 01. 2021, 20:38
Actualizat: 02 01. 2021, 20:40
Florin, cea mai recentă victimă a noului coronavirus de la Ambulanța Bihor (FOTO: Facebook)

Un şofer de la Serviciul de Ambulanţă Bihor a murit din cauza noului coronavirus, numărul total al deceselor provocate de coronavirus în acest judeţ ajungând la 346, potrivit Prefecturii.

Colegii săi au anunţat, printr-un mesaj emoționant, că şi-a făcut datoria până în ultimul moment, ajutându-şi semenii. 

Încă un coleg de-al nostru a căzut la datorie, răpus de COVID-19. Ca şofer profesionist pe ambulanţă, Florin şi-a făcut meseria până în ultimul moment, ajutându-şi semenii. Dumnezeu să îl odihnească şi condoleanţe familiei!”, au transmis, sâmbătă, reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Bihor, citați de News.ro.

Prefectura Județului Bihor a precizat că, printre cei 346 de pacienţi confirmaţi cu coronavirus, se află 5 asistenţi şi 3 ambulanţieri ai Serviciului de Ambulanţă Judeţean.

Până în prezent, 169 cadre medicale (47 medici, 120 asistenţi, 1 kinetoterapeut) şi 46 persoane parte din personalul auxiliar (infirmiere, brancardieri) şi un angajat din cadrul personalului suport au fost confirmate cu coronavirus. 122 persoane au fost externate”, a transmis, sâmbătă, Prefectura Bihor.

Valeriu Gheorghiță, despre campania de vaccinare: „Vrem ca după jumătatea lunii ianuarie să putem începe vaccinarea persoanelor din etapa a doua”

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, susține că persoanele care fac parte din categoria a doua ar urma să primească prima doză din ser în cursul lunii ianuarie, mai devreme decât se estimase inițial.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a susținut că există posibilitatea ca imunizare persoanelor în vârstă, categorie de risc, să înceapă după jumătatea lunii ianuarie.

Totodată, acesta a subliniat că persoanele în vârstă care au multiple afecțiuni vor avea prioritate, potrivit Știrile TVR.

Ceea ce noi ne dorim este să accelerăm procesul de vaccinare. Vrem ca după jumătatea lunii ianuarie, în funcție de dinamica procesului de vaccinare pentru etapa I, să putem începe, într-adevăr, și vaccinarea persoanelor din etapa a doua, în mod deosebit a persoanelor care sunt la risc să dezvolte forme severe, așa cum sunt persoanele vârstnice instituționalizate”, a declarat Valeriu Gheorghiță.