Prima pagină » Actualitate » AMENDĂ de 1.000 de lei pentru șoferii din România care ignoră acest detaliu aparent banal. Ce scrie în Codul Rutier 2023

AMENDĂ de 1.000 de lei pentru șoferii din România care ignoră acest detaliu aparent banal. Ce scrie în Codul Rutier 2023

AMENDĂ de 1.000 de lei pentru șoferii din România care ignoră acest detaliu aparent banal. Ce scrie în Codul Rutier 2023

Ignorarea unui detaliu aparent banal îți poate aduce o amendă de 1.000 de lei și riști să rămâi pieton.

Ignorearea acestui detaliu banal îți poate aduce o amendă de 1.000 de lei și riscul de a rămâne fără permis de conducere. Șoferii din România trebuie să fie atenți la prevederile noului Cod Rutier 2023, cu consecințe usturătoare.

Printre schimbările importante, se numără amenzi de 1.000 de lei legate de iluminarea vehiculului, scrie ziarulromanesc.de.

Ignorarea acestui detaliu banal îți poate aduce amendă de 1.000 de lei

Luminile care nu funcționează conform standardelor tehnice pot atrage amenzi mari pentru șoferi. Luminile sunt vitale atât pentru vizibilitate, cât și pentru a semnala prezența vehiculului altor conducători auto.

Amendamentul adus Codului Rutier 2023 specifică o amendă de 145 de lei per punct pentru această abatere.

În funcție de severitatea defecțiunii și de punctele acumulate, amenzile pot varia între 870 și 1160 de lei.

Se dă amendă sau se suspendă permisul

Nu doar amenzile sunt usturătoare. Articolul 101 din noul Cod prevede că defecțiunile la sistemul de iluminare sau avertizare pot rezulta în contravenții, atrăgând însă, pe lângă amenzi, și reținerea certificatului de înmatriculare.

Totodată, Articolul 112 prevede că vehiculele care circulă noaptea fără echipamentul adecvat de iluminare și semnalizare pot fi penalizate cu reținerea certificatului de înmatriculare de către autoritățile competente.

Este vital ca toți conducătorii auto să respecte aceste norme și să se asigure că mașinile lor sunt în concordanță cu reglementările, înainte să pornească la drum. În caz contrar, pe lângă pericolul la care se expun, riscă și amenzi uriașe.

Cum poți achita amenda

  • Plată Numerar: Acesta poate fi realizată la orice unitate a Trezoreriei Statului sau la ghișeele Poștei Române din întreaga țară, scrie playtech.ro
  • Plată Online: Poate fi realizată pe platforma ghiseul.ro. Pentru a utiliza această platformă, trebuie să vă creați un cont folosind datele personale și să introduceți un card bancar valid emis de o bancă din România.
  • Plată prin Internet Banking: Acesta este o altă opțiune de plată online, care implică utilizarea unui serviciu de Internet Banking și a unui cont special dedicat amenzilor contravenționale. Pentru persoanele fizice cu domiciliul în România, contul unic pentru plata amenzilor de circulație este 50.09.01, în timp ce pentru persoanele fizice cu domiciliul în străinătate, contul unic este 50.09.02. Această metodă permite șoferilor să plătească amenzile comod și rapid, direct din confortul casei lor.
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții ... vezi toate articolele

Citește și