Pregătirea autoturismului pentru un drum lung implică foarte multe măsuri, iar una dintre cele mai importante este ca șoferul să se asigure că au suficient combustibil pentru a ajunge la destinația dorită.
Ei bine, o țară europeană a decis introducerea unor sancțiuni pentru acei șoferi care nu au suficient carburant în rezervor atunci când pornesc la drum.
Este vorba despre Germania, țară care, potrivit ziarulromanesc.de, îi pedepsește pe șoferii care nu iau măsuri pentru a rămâne fără carburant în mijlocul drumului.
Dacă rezervorul de combustibil al mașinii este complet gol, poate deteriora motorul vehiculului. Dar acesta nu este singurul motiv pentru care ADAC recomandă să alimentarea mașinii de îndată ce mai rămâne doar un sfert din combustibil în rezervor, notează sursa citată.
Specialiștii spun că nu trebuie în niciun caz să așteptăm ca alerta de bord să ne spună că nu mai avem carburant suficient. Aceasta pentru că dacă suntem într-un ambuteiaj sau dacă benzinăria din apropiere nu este deschisă (ceea ce e adevărat că se întâmplă doar în situații excepționale), ori dacă avem de ocolit, combustibilul se va epuiza rapid, iar noi vom rămâne cu mașina în drum, la propriu.
În cazul în care s-a epuizat combustibilul pe autostradă sau pe un drum expres și mașina se oprește acolo, se va datora o amendă de 35 de euro, pentru că nu este permisă staționarea pe astfel de drumuri. Există trei minute pentru a umple rezervorul, acest lucru poate fi posibil cu un bidon cu combustibil de rezervă. Dar dacă te oprești mai mult de trei minute, trebuie să parchezi. Parcarea, în schimb, este pedepsită cu o amendă de 70 de euro, după cum explică „catalogul amenzilor” – Bußgeldkatalog.
Ploaia este un fenomen care le aduce multe neplăceri șoferilor, dar puțini știu că aceasta le poate aduce chiar și o amendă de 3.000 de lei.
Sigur, nu ploaia în sine vine la pachet cu amenda, însă nepăsarea, lipsa de atenție și chiar de respect pentru cei din jur, da.
Așadar, mare atenție la cum circulați în zilele ploioase. În cazul în care nu sunteți atenți și stropiți pietonii, riscați o amendă usturătoare.
Sunt destul de dese ocaziile în care pietonii sunt udați, din greșeală, dar uneori chiar și intenționat, de șoferii care nu încetinesc atunci când sunt acumulări mari de apă pe carosabil. Acest comportament este, însă, pedepsit de legislația din România, potrivit PlayTech.
Potrivit legii, pietonul care a fost stropit se poate adresa celei mai apropiate secții de Poliție pentru a-i denunța pe șoferii care fac acest gest. Pe lângă numărul de înmatriculare al mașinii, pietonul trebuie să rețină și locul în care a fost stropit. Citește mai mult…