Amenzi de 10.000 de lei date turiștilor români în BULGARIA plecați în căutarea „Vămii pierdute”. Ce-au găsit autoritățile pe plajele „virgine”?

Amenzi de 10.000 de lei date turiștilor români în BULGARIA plecați în căutarea Vămii pierdute. Ce-au găsit autoritățile pe plajele virgine?
Sursa foto: Profimedia Images
Publicat: 11/08/2023, 10:41

Turiștii români care sunt în căutarea unui „colț de rai” la mare au dificultăți majore în a găsi o plajă sălbatică așa cum se găsea odinioară la Vama Veche. Astfel, țara vecină a devenit un „magnet” pentru cei care vor „doar să audă marea” și nimic altceva atunci când merg pe litoral.

Plăcerea de a călători în vacanță, mai ales în destinații mai puțin aglomerate sau chiar neexplorate, precum plajele sălbatice este la mare căutare printre turiștii care vor doar să „audă marea” într-un spațiu în care se pot conecta cu natura sălbatică. În România au rămas foarte puține locuri în care cei care caută liniște la mare se pot duce după ce „Vama” s-a „transformat” în Mamaia, iar plajele sălbatice de la Corbu și Vadu au devenit tot mai populare, turiștii români s-au îndreptat spre Bulgaria.

Cu toate acestea, conform autorităților bulgare, aceste escapade „virgine” pot avea consecințe financiare, cu amenzi ce pot ajunge până la 10.000 de lei pentru turiștii români care vizitează Bulgaria și nu respectă regulile.

În ultimii ani, plajele din vecinătatea Dunării au atras un număr semnificativ de turiști, alimentând dezvoltarea turismului în această țară. Resorturile bulgărești, la un moment dat, erau pline de vizitatori din toate colțurile lumii, atrași de prețurile accesibile și serviciile de calitate.

Totuși, odată cu creșterea numărului de turiști, s-a înregistrat și o acumulare crescută de deșeuri lăsate în urmă de către cei mai puțin conștienți de curățenia mediului înconjurător.

În căutarea unei experiențe mai puțin convenționale, unii turiști, dornici de senzații tari, aleg să exploreze zone mai puțin populate, inclusiv plajele sălbatice de pe litoralul bulgăresc. Printre acești aventurieri se numără și turiști români, care optează să își monteze corturile aici.

Autoritățile bulgare au devenit conștiente de această practică și au decis să o descurajeze, recurgând la aplicarea de amenzi considerabile. În cazul turiștilor români, aceste amenzi pot atinge suma de 10.000 de lei, mai ales dacă aceștia încalcă regulile în arii protejate.

De exemplu, în zona Krapets, o arie protejată de pe litoralul bulgăresc, se găsesc plaje neamenajate, unde mulți români au ales să își petreacă vacanța, adesea campând cu corturile. Cu toate acestea, aceștia nu știau că întreaga zonă este desemnată ca arie protejată, iar astfel de practici sunt ilegale.

Potrivit Știrilor ProTV, autoritățile bulgare au impus amenzi de până la 10.000 de lei pentru turiștii români care au fost prinși campând în aceste zone. De asemenea, turiștii pot fi amendați pentru lăsarea de deșeuri, în special în zone considerate arii protejate, precum Krapets.

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Descoperirea care ne face să regândim modul în care a apărut viața pe Pământ”. Ce...
LIDL, prima reacție după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele...
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar...
Mantea și-a dezvăluit DIETA specială pe care o respectă! Arată fabulos la 38 de ani
Dentista Marina Gavril ar fi fost ucisă la comandă. Luni a fost înmormântată în R....
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
„Zici că noi alegem președintele în America” Dan Negru vorbește despre prioritățile românilor după anunțul...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Oamenii de ştiinţă sunt uimiţi de „oxigenul întunecat” din adâncurile oceanului Pacific
Eveniment RAR deasupra Antarcticii! S-a întâmplat BRUSC
Interzis la volan! Legea care se aplică în toată România. Vei fi reținut pentru 24...
O mare companie din România concediază. Sunt probleme uriașe
Imagini din apartamentul în care Andrei Versace a fost găsit fără suflare. Ce se observă...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Cât au plătit Tavi Clonda și Gabriela Cristea pentru o cursă de la aeroport la...
Cine sunt părinții lui Andrei Versace și cu ce se ocupă? Povestea unui imperiu imobiliar...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Telescopul Hubble urmărește materia întunecată din galaxii cu ajutorul stelelor