Ana-Maria Păunescu se alătură echipei GÂNDUL | Fiica regretatului poet Adrian Păunescu, un nou ”pariu” cu presa scrisă

Publicat: 06 03. 2023, 11:57
Actualizat: 06 03. 2023, 12:32

Ana-Maria Păunescu, fiica regretatului poet Adrian Păunescu, se alătură echipei Gândul. După ce tatăl său a trecut în neființă, în anul 2010, Ana-Maria Păunescu i-a continuat munca artistică excepțională, reușind nu numai să păstreze vie amintirea marelui om de cultură, ci și să își pună amprenta pe noi proiecte literare și jurnalistice.

Ana-Maria Păunescu s-a născut pe 25 decembrie 1990, în București, într-o casă cu poezie și aer de Crăciun. După ce a terminat liceul Cervantes din Capitală, a continuat să studieze limba spaniolă la Universitatea București, terminând, în anul 2012, Facultatea de Limbi și Literaturi Străine (secția spaniolă-portugheză) și în anul 2014 masteratul în aceeași instituție.

Din anul 2010, pe lângă rubrica pe care o avea deja de ani de zile în revista ”Flacăra lui Adrian Păunescu”, a preluat conducerea publicației, continuând, până în ziua de azi, să câștige pariul cu presa scrisă, tipărind săptămânal mii de exemplare care ajung în casele iubitorilor de opinie.

Tot din 2010 și până într-o primăvară oarecare, Ana-Maria Păunescu a susținut rubrica de luni în cotidianul ”Jurnalul Național”, colaborând apoi cu mai multe site-uri de știri.

”Toate poeziile pe care nu ți le-am scris”

În vara anului 2022, Ana-Maria Păunescu a publicat volumul ”Toate poeziile pe care nu ți le-am scris”, versuri prin care a reușit să spargă liniștea în care se adăpostise ani la rând și să dea ochii cu oamenii care au avut inimile deschise pentru iubire și adevăr.

Cartea a primit ”Premiul pentru poezie” al revistei Literatura și Arta, dar și ”Premiul pentru poezie” al Fundației Niște Țărani.

Pe lângă activitatea jurnalistică, Ana-Maria Păunescu a găzduit – mai bine de 4 ani – emisiunea de radio ”Sala de așteptare”, la postul Smart FM, și a organizat, până astăzi, 8 ediții ale Festivalului Internațional Adrian Păunescu, festival care continuă, an după an, să promoveze poezia, arta, libertatea și să întâlnească personalități din întreaga Românie.


Citește și:

Lansare de carte | Stelian Tănase – ”Neguțătorul de antichități”: ”Ca să scriu această carte, m-am făcut ANTICAR”

Un volum corezonat cu valoarea celui evocat – Grigore Vieru: ”Un mare și neasemuit educator de suflete”

Ediția ilustrată a romanului „Golem” va fi lansată pe 28 ianuarie la MNAC, urmată de un tur ghidat, în prezența pictorului Ștefan Câlția

”Omul anului 2022” | Liga Scriitorilor – filiala Vrancea, moment poetic închinat ”Prințului Poeziei Românești”, Mihai Eminescu, și înmânarea diplomelor și premiilor unor personalități născute în județ

Cartea prințului Harry, „Spare”, vândută aproape la fel de bine ca Harry Potter: „Am fost menit să ofer un substitut, un element de distragere, o diversiune și, la nevoie, un organ de rezervă”. Cum a reacționat presa internațională

„REZERVĂ”, volumul de memorii al prințului Harry, duce de Sussex, a fost lansat azi. Cartea a fost publicată simultan în 16 limbi