ANABI a preluat mașini de lux în valoare de aproape 4 milioane de lei de la o rețea de români care fura bijuterii de la bătrânii din SUA

ANABI a preluat mașini de lux în valoare de aproape 4 milioane de lei de la o rețea de români care fura bijuterii de la bătrânii din SUA
FOTO - Caracter ilustrativ (Facebook.com/ANABIMJ)
Publicat: 17/03/2023, 00:13
Actualizat: 17/03/2023, 00:16

Agenţia Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) a preluat mașini de lux în valoare de 3,93 milioane de lei aparținând unei rețele de vâlceni, care fura bijuterii în SUA de la vârstnici, uneori prin violență, vindea aur fals în America și încasa ajutoare în pandemie.

Astfel, ANABI a preluat în administrare 4 autovehicule de lux (Ferrari Portofino, 2 Lamborghini Urus și BMW X4), valoarea totală a bunurilor, în acest caz, fiind estimată la aproximativ 3.93 milioane lei (800.000 euro).

ANABI administrează bunuri mobile cu valori de peste 15.000 de euro. De asemenea, pe întreaga durată a procesului penal, cu acordul sau la cererea proprietarilor ori cu încuviințarea instanței, ANABI poate valorifica bunurile mobile indisponibilizate, prin licitații publice online.

Măsura sechestrului asigurător a fost dispusă într-un dosar cu elemente de extraneitate în cadrul căruia se desfășoară cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, tâlhărie, furt, înșelăciune cu consecințe deosebit de grave și spălare a banilor.

Procurorii DIICOT și polițiștii au făcut, marți, 7 percheziții în Râmnicu Vâlcea, județul Vâlcea, la adresele unor persoane cercetate în SUA pentru constituirea unui grup infracțional organizat, tâlhărie, furt, înșelăciune cu consecințe deosebit de grave și spălare a banilor.

În perioada 2020-2022, grupul infracțional organizat, constituit pe fondul relațiilor de rudenie dintre membrii săi, a fost implicat, în Statele Unite ale Americii, în zeci de infracțiuni de ,,furt prin distragerea atenției” în dauna unor persoane vătămate, cetățeni americani, în general persoane în vârstă, cărora le-au fost furate bijuteriile pe care le purtau sau diverse sume de bani pe care le aveau asupra lor.

În cazul în care persoanele vătămate ripostau, erau deposedate prin violență de valorile deținute, potrivit DIICOT.

Membrii grupului infracțional organizat au transferat din SUA în România o parte dintre bijuteriile sustrase, în valoare de aproximativ 120.000 de dolari și în scopul spălării profitului infracțional obținut au cumpărat lingouri și monede din aur în valoare de aproximativ 732.000 de dolari, precum și 2 autoturisme de lux, în valoare de 260.575 de dolari, respectiv 230.000 de dolari.

În plus, grupul infracțional organizat a comercializat pe teritoriul american, fără autorizație, bijuterii din aur sau din metal comun cu privire la care pretindeau în mod fraudulos că ar fi confecționate din aur.

Parte din aurul și bijuteriile aduse în România a fost amanetat la diverse societăți comerciale de profil în vederea obținerii de sume de bani.

De asemenea, aceștia au solicitat și obținut de la guvernul S.U.A. ajutoare de șomaj destinate contracarării efectelor pandemiei SARS-COV2, folosind în acest scop acte false, în contextul în care nu îndeplineau condițiile pentru accederea la aceste indemnizații.

Față de 2 membri ai grupului instanțele de judecată din SUA au dispus măsura arestării preventive.

La percheziții au fost identificate și indisponibilizate: trei autoturisme de lux în valoare de 317.000 dolari, 260.575 dolari, respectiv 40.000 dolari, aproximativ 200 de grame bijuterii din aur, un ceas de lux, suma de 8.000 lei, 7 telefoane mobile și mai multe înscrisuri.

Totodată, a fost confiscat, în Ilfov, un alt autoturism de lux, în valoare de aproximativ 250.000 de dolari, notează Mediafax.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Dezvăluiri scandaloase în cazul profesoarei de sport care și-a abuzat doi elevi. Cum i-a ademenit...
BAC 2024 | Avem subiectele care au picat la limba maghiară, la proba de azi...
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant...
O fetiță de 3 ani din Constanța a ajuns la spital după ce a mâncat...
Claudia Pătrășcanu, dezvăluiri despre vacanța cu Gabi Bădălău în Paris: 'Am fost cu iubirile mele!'...
DIETA-minune a lui Neti Sandu, pe care o respectă cu sfințenie! Ce SECRETE are la...
Ţara din Europa în care un şofer a rămas fără maşină după ce a condus...
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Reacția lui Ronald Gavril după ce Laurențiu Reghecampf l-a acuzat că stă în casa lui...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Publicație britanică, despre Dacia Duster: Nu e mastodont electric de 400 CP...
Viktor Orban s-a întâlnit cu Vladimir Putin la Kremlin, în ciuda criticilor din partea liderilor...
Această INVENȚIE de acum 40.000 de ani a SCHIMBAT ISTORIA MODEI pentru totdeauna!
Codul Rutier se modifică. Legea care te lasă fără PERMIS Se aplică pe toți șoferii
România Pitorească. Micul colț de rai unde soarele răsare de două ori într-o zi
Vero Căliman, apariție sexy în costum de baie. Cum arată fosta Fetiță Zurli la plajă....
Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe...
Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A...
Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta...
BANCUL ZILEI. Bulă la ora de Anatomie. Profesoara: – Bulă, ce este coloana vertebrală?
Dobânda de politică monetară a fost redusă de BNR de la 7% pe an la...
×