Prima pagină » Actualitate » ANAF scoate la licitație mai multe terenuri ale Elenei Udrea, din Sectorul 1. Ce sumă vrea să recupereze Fiscul prin executarea fostului ministru

ANAF scoate la licitație mai multe terenuri ale Elenei Udrea, din Sectorul 1. Ce sumă vrea să recupereze Fiscul prin executarea fostului ministru

ANAF scoate la licitație mai multe terenuri ale Elenei Udrea, din Sectorul 1. Ce sumă vrea să recupereze Fiscul prin executarea fostului ministru

Serviciul de executări silite cazuri speciale regional București din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) a scos la licitație șase terenuri deținute, integral sau în cotă parte, de Elena Udrea, încarcerată la Penitenciarul Târgşor, terenuri în cazul cărora a fost pus sechestru pentru recuperarea prejudiciului în Dosarul Gala Bute.

Terenurile scoase la licitație de serviciul de executări silite al ANAF sunt situate intravilan, pe strada Constantin Godeanu, din Sectorul 1 al Capitalei.

Anunțul privind vânzarea ansamblului de bunuri imobile este datat în 19 ianuarie și a fost publicat pe site-ul instituției pe 31 ianuarie, în temeiul art 250, alin 2. din Legea 207/2015 privind Codul de procedură fiscală cu referire, ce vizează Vânzarea bunurilor sechestrate la licitație.

„Publicitatea vânzării se realizează prin afişarea anunţului privind vânzarea la sediul organului de executare silită, al primăriei în a cărei rază teritorială se află bunurile sechestrate, la sediul şi domiciliul debitorului, la locul vânzării, dacă acesta este altul decât cel unde se află bunurile sechestrate, pe imobilul scos la vânzare, în cazul vânzării bunurilor imobile, şi prin anunţuri într-un cotidian local şi în pagina de internet a organului fiscal, precum şi prin alte modalităţi gratuite care asigură publicitatea vânzării”, se arată în Codul de procedură fiscală.

Este vorba de cinci locuri de aproximativ 880 mp, cu un preț evaluat de aproape 416.000 lei fiecare, și un teren de aproape 600 mp, respectiv o cotă de jumătate din lot, evaluat la aproximativ 126.000 de lei.

În total, prețul de pornire anunțat de ANAF pentru această primă licitație este de 2.205.608 lei, la care se adaugă TVA.

Anunțul integral al ANAF, aici.

Anunt ANAF Elena Udrea by Gandul.info on Scribd

Cronologia dosarului

Elena Udrea execută în prezent la Penitenciarul de femei Ploiești – Târgșoru Nou, în județul Prahova, pedeapsa din Dosarul Gala Bute, după ce a fost extrădată pe 16 iunie 2022, de autorităţile bulgare şi adusă în România pe la Vama Giurgiu şi predată poliţiştilor de la Penitenciarul Giurgiu, de unde a ajuns la Penitenciarul Târgşor, în județul Prahova.

Când a fost prinsă la graniță în Bulgaria, fostul ministru al Turismului intenționa să ajungă în Grecia și să depună acolo o cerere de azil, în care ar fi invocat condițiile inumane de detenție din România.

Elena Udrea a fost condamnată, în iunie 2019, la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute, conform sentinței Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, decizia fiind definitivă. La momentul pronunțării deciziei definitive, fostul ministru al Turismului se afla în Costa Rica.

Ea părăsise România la începutul lui 2018 și a cerut azil în Costa Rica. În octombrie 2018, a fost reținută de Interpol în Costa Rica și apoi încarcerată. A fost eliberată în decembrie 2018, după ce Curtea Constituţională a decis că sunt ilegale completurile de 5 judecători de la instanţă supremă.

Elena Udrea a revenit în România în 8 iulie 2019, anunțând revenirea în țară pe Facebook.

Pedepsele definitive în dosarul Gala Bute pronunțate de instanța supremă în iunie 2018 și menținute prin decizia din 7 aprilie:

  • Elena Udrea – şase ani de închisoare pentru luare de mită şi abuz în serviciu
  • Tudor Breazu, administratorul terenurilor de la Nana deţinute de Elena Udrea – trei ani de închisoare cu executare
  • Ştefan Lungu, fost consilier al Elenei Udrea – un an şi şase luni cu suspendare
  • Gheorghe Nastasia, fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului – patru ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere
  • Ana Maria Topoliceanu, fost director al Companiei Naţionale de Investiţii – trei ani de închisoare cu suspendare
  • Dragoş Marius Botoroagă, administratorul unei firme – doi ani şi şase luni cu suspendare
  • Fostul ministru al Economiei Ion Ariton a fost achitat pentru acuzaţiile de participaţie improprie la abuz în serviciu şi folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite. De asemenea, completul de cinci judecători a menţinut şi decizia instanţei de fond pe latură civilă.

Conform deciziei instanței, Elena Udrea a fost obligată să plătească aproape 3 milioane de euro, respectiv 8.116.800 lei cu titlu de despăgubiri civile, către Autoritatea Naţională pentru Turism şi să achite 600.000 euro către martorul Corin Boian şi 300.000 euro către martorul Adrian Gărdean. În plus, instanţa a dispus confiscarea în folosul statului de la Udrea a sumelor de 695.367 lei şi 296.076 lei.

Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina Prundea a debutat în presa regională, la „Evenimentul ... vezi toate articolele

Citește și