Prima pagină » Actualitate » Anchetă la Liceul de Artă din Craiova. Recipiente cu reactivi și cadavre, aruncate la gunoi

Anchetă la Liceul de Artă din Craiova. Recipiente cu reactivi și cadavre, aruncate la gunoi

Anchetă la Liceul de Artă din Craiova. Recipiente cu reactivi și cadavre, aruncate la gunoi

Dezastru la Liceul de Artă din Craiova, încă din prima zi de școală. Elevii au descoperit că nu mai au un laborator de chimie, fizica și biologie, iar tot materialul didactic a ajuns la gunoi. În mod normal, materialul didactic perimat, mai ales recipientele care conțin cadavre sau mostre biologice ar fi trebuit incinerate de către o firmă specializată, și nu abandonate.

A fost declanșată o anchetă la un liceu din Craiova, după ce mai multe recipiente cu substanțe reactive în care erau ținute cadavrele unor animale pe care elevii făceau experimente au ajuns la gunoi. Conducerea liceului de artă spune că nu știe cum a ajuns la gunoi tot materialul didactic pe care urma să-l caseze și acum face verificări în acest sens. Garda de mediu pe de altă parte spune că recipientele trebuiau să ajungă la o firma specializată care colectează astfel de deșeuri periculoase. Profesorii și părinții sunt revoltați.

Conducerea liceului nu știe cum a ajuns materialul didactic la gunoi

„De ceva zile, avem o situație destul de greu de înțeles pe care domnul director a provocat o fără să anunțe consiliul de administrație. A încercat să modifice, să înlocuiască un laborator folosit de cadrele didactice, un laborator care este necesar pentru elevi. În interior se aflau materiale didactice și unele au fost aruncate de către personalul școlii în coșul de gunoi”, Traian Dorobanțu, profesor.

Dar, conducerea Școlii spune acum că nu știe cum au ajuns la gunoi toate lucrurile din laborator.

Pe de alta parte conducerea Gărzii de mediu Dolj spune că va verifica această situație pentru că nu este legal ce au făcut cei de la unitatea școlară.

Scandalul a ajuns la Inspectorat

Și conducerea Inspectoratului școlar Județean Dolj a demarat o anchetă.

„Probabil că toate aceste recipiente despre care vorbiți au un regim special și ele trebuie valorificate într-un anumit fel. Ce pot să vă spun e ca obiectele de inventar ale unității trebuie să primească avizul ordonatorului de credite”, spune Daniel Ion, inspector general al Inspectoratului Școlar Județean Dolj, care anunță că la finalul anchetei vor fi luate măsuri împotriva celor vinovați.

Rene Pârșan a debutat în presă în 1992, reporter și redactor la Evenimentul Zilei. Între 1994 și 2010 a fost senior editor, editorialist, reporter și fotoreporter la ZIUA. A mai colaborat ca ... vezi toate articolele