Prima pagină » Actualitate » The Times: Andrew Tate, implicat în instigarea la VIOLENȚĂ din Marea Britanie / Imaginea rasistă postată de influencer pe social media

The Times: Andrew Tate, implicat în instigarea la VIOLENȚĂ din Marea Britanie / Imaginea rasistă postată de influencer pe social media

The Times: Andrew Tate, implicat în instigarea la VIOLENȚĂ din Marea Britanie / Imaginea rasistă postată de influencer pe social media

Influencerul Andrew Tate, deja judecat în România pentru viol și trafic de persoane, este menționat de ziarul britanic The Times printre figurile publice care incită la violențe în Marea Britanie, violențe care nu au mai fost văzute de decenii. Recent, Poliția britanică a avertizat că influenceri precum Tate propagă misoginismul extrem și radicalizează tinerii.

În Southport, înjunghierile de săptămâna trecută au declanșat o mobilizare a huliganilor de extremă dreaptă, culminând cu o violență fără precedent din anii 1970. The Times raportează că acest incident a amplificat sentimentele de ostilitate față de migrația în masă.

Conflictele zilnice între protestatari, contra-protestatari și forțele de ordine devin tot mai frecvente în Marea Britanie. Extremiștii de dreapta fac apel la atacarea firmelor de avocatură și a centrelor de informare privind imigrația. Orașe precum Liverpool, Blackpool, Sunderland și Southport au fost martore la violențe de stradă susținute de mesaje extremiste propagate online, notează G4Media.

Joe Mulhall, director de cercetare la organizația anti-extremism Hope Not Hate, descrie aceste revolte ca „cea mai răspândită violență a extremei drepte din perioada postbelică”. El subliniază că extrema dreaptă se regrupează în jurul influențatorilor online, mai degrabă decât al liderilor tradiționali.

Printre liderii informali ai extremei drepte se numără Tommy Robinson, Andrew Tate, David Clews și Nigel Farage, cunoscuți pentru propagarea unor mesaje conspiraționiste.

The Times îl descrie pe Andrew Tate (37 de ani) ca un influencer de extremă dreapta pe Twitter/X.

„Prevent, biroul de securitate antiteroristă din cadrul poliției, afirmă că cetățenii din Regatul Unit pot fi radicalizați de extremiști de dreapta cu sediul în străinătate. O neîncredere față de poliție a fost evidentă în cadrul recentelor proteste”, se arată în articol.

În urma atacului din Southport, Tate a distribuit o imagine cu un bărbat cu pielea maronie într-o barcă pneumatică, având un cuțit și un braț plin de bancnote de lire sterline, imagine care a acumulat milioane de vizualizări și mii de „like-uri” și retweet-uri.

Procesul fraților Tate în România

Frații Andrew și Tristan Tate au fost trimiși în judecată de DIICOT în iunie 2023 pentru acuzații grave, inclusiv formarea unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și viol. Procesul are loc la Tribunalul București. Cei doi sunt acuzați că, alături de două femei, au organizat activități infracționale în România și alte state, inclusiv SUA și Marea Britanie.

După o perioadă de arest preventiv și arest la domiciliu, frații Tate au acum interdicția de a părăsi România.

Avertismentele Poliției britanice

În iulie 2024, Poliția britanică a avertizat că influenceri online precum Andrew Tate radicalizează băieții spre misoginism extrem într-un mod „terifiant”, conform BBC.

Maggie Blyth, ofițer superior de poliție, a comparat această radicalizare cu metodele folosite de teroriști pentru a atrage adepți online. NPCC (National Police Chiefs’ Council) estimează că violența împotriva femeilor este în creștere, afectând anual aproximativ două milioane de femei în Anglia și Țara Galilor.

Tate a urcat pe scena Beach Please

Pe 14 iulie, artistul French Montana l-a adus pe Andrew Tate pe scenă la festivalul Beach Please din Costinești.

Festivalul este frecventat în mare parte de adolescenți, ceea ce a stârnit controverse având în vedere acuzațiile grave la adresa lui Tate.

Vă recomandăm să citiți și:

Apropiați ai fraților Tate, ARESTAȚI într-un dosar de trafic cu droguri / Procurorii au descoperit cantități impresionante de substanțe ilegale

 Andrew Tate a boicotat Jocurile Olimpice de la Paris după presupusa „parodie LGBTQ+” a picturii „Cina cea de Taină”

Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și ... vezi toate articolele