Prima pagină » Actualitate » Angajații ELCEN, protest față de prevederile din „Ordonanța trenuleț”

Angajații ELCEN, protest față de prevederile din „Ordonanța trenuleț”

Angajații ELCEN, protest față de prevederile din „Ordonanța trenuleț”

Aproximativ 1.000 de angajați ai Electrocentrale București (ELCEN) vor protesta luni, 20 ianuarie, în fața sediului central al societății, de la ora 15:30, față de prevederile din „Ordonanța trenuleț”.

Potrivit președintelui Sindicatului Liber Independent din Sucursala Electrocentrale București (SLI-SEB), Cristian Popescu, ordonanța de Guvern încalcă contractul colectiv de muncă.

Ce reclamă salariații

Concret, salariații susțin că pierd, în medie, 1.500 lei din cauza „Ordonanței trenuleț”.

„În jur de 1.000 de persoane vor fi în fața sediului societății.

O serie de drepturi negociate și asumate prin contractul colectiv de muncă, precum creșteri salariale în raport cu inflația, nu vor fi respectate, ca efect al ordonanței trenuleț. Astfel, fiecare salariat va pierde, în medie, 1.500 lei.

Avem o discuție la Ministerul Energiei,dar probabil protestele vor continua, existând chiar riscul ca salariații să nu mai intre în viitor la lucru, în momentul în care pierderile chiar vor fi cuantificate. N-am ajuns să luăm banii, pe 22 ianuarie angajații vor lua avansul. Ei (n.r. – guvernanții) ne-au transmis clar: Nu! Ok, să vină ei să muncească atunci! Noi nu mai vrem să muncim.

Și de aici, un risc pentru încălzirea Bucureștiului. Nu va accepta nimeni ca Guvernul, după ce a făcut cheltuieli nejustificate, să vină să bage mâna în banii oamenilor. Aici nu vorbim de creșteri viitoare, vorbim de lucruri care deja sunt negociate, asumate”, a menționat Cristian Popescu.

ELCEN, cel mai mare producător de energie termică

ELCEN este cel mai mare producător de energie termică din România (40% din producția totală) și din București (peste 90% din producția orașului).

Cota de piață la energie electrică livrată de ELCEN în rețele la nivel național este de aproximativ 4%. ELCEN deține 4 centrale termo-electrice sau centrale electrice de termoficare (CET) în care dispune de 600 MW putere electrică instalată și 4.204 MW putere termică instalată.

Electrocentrale București SA este componentă a Sistemului Energetic Național și a SACET București, fiind o societate de interes național, local și strategic.

În desfășurarea activității sale curente, compania are ca obiectiv fundamental furnizarea de energie electrică și termică la parametri de calitate superiori, la prețuri competitive și suportabile, cu impact cât mai mare la nivel economic, social și de mediu.

CITEȘTE ȘI:

Sebastian BURDUJA, ministrul Energiei, trage un semnal de alarmă: „Suntem din nou în fața unei crize majore a sistemului de termoficare din Capitală”

Laurențiu Teodorescu este un jurnalist cu experienta, care a debutat in presa scrisa din Romania in anul 2000. De-a lungul carierei, a colaborat cu mai multe publicatii, atat din presa scrisa, cat si ... vezi toate articolele